Believe; duurzame disposables

Wij zien dat veel van onze klanten op zoek zijn naar manieren om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Een positieve ontwikkeling, waar we u vanuit onze expertise graag bij ondersteunen.

Duurzaam assortiment

Dat doen we ten eerste met ons uitgebreide duurzame assortiment. Maar we zetten liever een stap verder en onderzoeken hoe we concreet kunnen bijdragen aan specifieke doelstellingen binnen uw MVO-beleid. Daarbij kunt u ondere andere denken aan:

  • CO2-reductie door disposables van gerecyclede materialen
  • Een kritische blik op verpakkingsgrootte met als doel afval verminderen
  • Bijdragen aan de circulaire economie door koffiebekers te recyclen

Onze duurzaamheidsspecialisten kijken samen met u naar passende en werkbare opties binnen uw organisatie en processen. We volgen alle nieuwe ontwikkelingen op de voet om u continu van de beste oplossingen te voorzien.

Lees meer over het duurzame assortiment van King in onze brochure.

Duurzaamheidsbeleid King

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk onderdeel van King. Ons duurzaamheidsbeleid noemen wij Believe. Met Believe geven wij vorm aan onze ambities voor een eerlijke en duurzame wereld. 

Believe bestaat uit 5 pijlers; BeGreen, BeFair, BeSustainable, BeDifferent en BeHappy. Deze kernwaarden bepalen enerzijds de manier waarop we tegemoet komen aan de behoeften van onze klanten en leveranciers, anderzijds onze zienswijze ten aanzien van het milieu en onze interne bedrijfsvoering.

Onze missie is:
“Zorg dragen voor al jouw dagelijkse, essentiële niet-handelsgoederen met duurzaamheid als fundamenteel principe daarin.’’

Be sustainable

Hoe kunnen wij zo duurzaam mogelijk ondernemen? Waar liggen nog kansen en verbeteringen? Dat is de vraag die wij onszelf regelmatig stellen én die we dagelijks van onze klanten krijgen.

Om klanten hier zo goed mogelijk in te adviseren is de Believe Assortimentsscan ontwikkeld. Deze scan brengt duurzame kansen overzichtelijk in beeld. In één oogopslag wordt duidelijk op welke vlakken een organisatie nog winst kan behalen op het gebied van duurzaamheid.

Bekijk assortiment

Believe assortimentskenmerken

In ons duurzame assortiment hanteren wij verschillende kenmerken: Compostable, Recycled Resources, Renewable Resources en Believe overig. Zo is het altijd inzichtelijk wat een bepaald product duurzaam maakt.

Believe compostable
Een product krijgt de status ‘Believe Compostable’ als het voldoet aan de Europese Composteringsnorm EN-13432. Maar ook echt alleen dan! Het doel van composteerbare producten is het terugbrengen van materiaal naar compost. Daarmee past een product met een ‘Believe Compostable-tag’ goed in de circulaire economie.

Believe recycled resources
Deze tag geven wij aan producten die gemaakt zijn van gerecyclede bronnen. Omdat er geen regelgeving bestaat over het minimale aandeel van gerecyclede bronnen in een product, hebben wij die gesteld op minimaal 51%. Dus wanneer een product- bijvoorbeeld een draagtas- voor minimaal 51% uit gerecycled materiaal bestaat, krijgt deze de status ‘Believe Recycled Resources’.

Believe Renewable Resources
Veel producten worden gemaakt van kunststof, dat gemaakt word van olie, een fossiele brandstof. In menig MVO-beleid is vastgelegd dat het gebruik van fossiele brandstoffen moet worden teruggedrongen. Je kunt daaraan bijdragen door minder producten te gebruiken die van olie zijn gemaakt. Renewable betekent letterlijk hernieuwbaar. Het gaat hierbij dus om verpakkingen uit hernieuwbare grondstoffen.

Ik wil meer weten over duurzame oplossingen

Nieuws

  • King-nieuws-single-use-plastics

Single Use Plastics

Vanaf juli 2021 gaan veel eenmalige kunststofproducten in de ban. Wat wordt er verwacht en van wie? Wat kunt u doen?

Nieuwsgierig naar ons assortiment? Bekijk onze webshop.