primesource_eco-King

PrimeSource Eco

PrimeSource is het eigen label van King en Bunzl. Met het PrimeSource assortiment heb je een ruime keuze aan hygiëne- en schoonmaakproducten. Alle PS artikelen uit het assortiment zijn uit voorraad leverbaar.

PrimeSource Eco als duurzaam alternatief

PrimeSource is het kwalitatieve én duurzame alternatief. Het assortiment bestaat uit facilitaire disposables, verpakkingen, hulpmaterialen en dispensers. Een hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. Alle hygiëne en reinigingsproducten uit dit assortiment zijn uit voorraad leverbaar. De schoonmaakmiddelen van PrimeSource hebben een Ecolabel. Deze producten zijn minder milieubelastend dan kwalitatief vergelijkbare producten. Met PrimeSource kies je voor duurzaam!

Naast het gebruik van onze professionele reinigingsmiddelen en hulpmaterialen, kun je ondersteuning op maat verwachten. King stelt een klantspecifiek schoonmaakplan voor jouw organisatie op. Op basis van een inventarisatie op locatie krijgen we een beeld van de te reinigen oppervlakken en ruimtes. Door een laagdrempelig schoonmaakplan is de kans op fouten minimaal. Verandert er iets in de huidige situatie? Dan maken wij het schoonmaakplan direct weer actueel. 

PrimeSource Cleaning

Onze jarenlange ervaring in de schoonmaakwereld en de opgebouwde deskundigheid op het gebied van schoonmaakmiddelen resulteert in onze innovatieve Eco Cleaninglijn.

Een complete lijn aan professionele, kwalitatieve en milieubewuste schoonmaakproducten die je bovendien een significante kostenbesparing opleveren! We helpen je ook graag bij het standaardiseren van hulpmaterialen. Denk hierbij aan borstelwerk, pads, doeken, sponzen, moppen, werkwagens en persoonlijke beschermingsmiddelen.

primesource-cleaning-king
primesource-hygienelijn-King

PrimeSource Hygiëne

De PrimeSource Dispenserlijn heeft een rustige uitstraling en geeft een nieuwe betekenis aan de sanitaire ruimte.

We gebruiken onze handen de hele dag door en zijn daarom ideaal voor het verspreiden van ziektes en bacteriën. Regelmatig handen wassen is daarom echt geen overbodige luxe. PrimeSource helpt ons graag een “handje” bij correct handen wassen. Download hier de handenwasinstructie.

Voorbeelden duurzame alternatieven

Hygiënepapier

Ons PrimeSource hygiënepapier is van 100% gerecycled papier wordt duurzaam geproduceerd en is voorzien van het Europees Ecolabel. Door een waterrecyclingsysteem en warmtekrachtcentrale is het energieverbruik laag;

  • Productie toiletrol 0,5 liter i.p.v. 15 liter water
  • Droging papier met hete lucht
  • Inzet milieuvriendelijke inkt en geen toevoeging van schadelijke chemicaliën.

Resultaten: een daling van gasverbruik van 320 naar 289 (m3 /ton), een daling van NOx emissie van 0,56 naar 0,45 (kg/ton) en een besparing van 23.000 ton afval.

Handzeep

PrimeSource handzeep wordt geproduceerd door gecontracteerde producenten die zijn aangesloten bij de A.I.S.E. Dit is een Europese vereniging, welke borgt dat er duurzaam en conform Europese milieuwetgeving wordt geproduceerd.

Handdoekrollen

Onze handdoekrollen gaan gemiddeld 220 wasbeurten mee en worden gewassen met biologisch afbreekbare wasmiddelen. Restwater gebruiken wij voor het reinigen van schoonloopmatten. Wij verlengen de levensduur door handdoekrollen (na de inzet bij bijvoorbeeld een school) te repareren en blauw te verven voor de zware industrie. Uiteindelijk bieden wij de handdoekrollen aan om te verwerken tot poetsrollen.

Naast onze PrimeSource producten werken wij samen met meerdere partners met duurzame innovaties zoals plantaardige schoonmaakmiddelen of een productenlijn die is geproduceerd van afval.

PrimeSource brochures

Benieuwd naar ons PrimeSource assortiment voor de zorg, de overheid, het onderwijs of de zakelijke markt? Bekijk hier onze brochures!