King, onderdeel van Bunzl

Als onderdeel van de internationale Bunzl groep zijn wij dé specialist op het gebied van verpakkingen, (duurzame) disposables en hygiëneproducten.

Beursgenoteerde organisatie

Bunzl is een beursgenoteerde organisatie aan de London Stock Exchange die wereldwijd marktleider is in de distributie van non-food producten. Zij is actief in 31 landen verspreid over 5 continenten met meer dan 600 locaties. Met meer dan 18.000 medewerkers zorgen wij er dagelijks voor dat onze klanten worden voorzien van kwalitatief hoogwaardige producten tegen de beste prijs.

Met een eigen inkoopkantoor in Shanghai is onze moederorganisatie Bunzl een internationale speler van formaat. Onze schaalgrootte en bestelvolumes vertalen zich naar een sterke internationale inkoopkracht, waar u op lokaal niveau de vruchten van plukt.

In Nederland zijn verschillende dochterondernemingen:

Geschiedenis

Bunzl kent een rijke geschiedenis. In 1854 begon Moritz Bunzl een klein bedrijfje in Bratislava. In 1883 veranderde zijn zoons, Max, Ludwig en Julius de bedrijfsnaam in Bunzl & Biach AG en verhuisde het hoofdkantoor naar Wenen. In 1888 werd de eerste papierproductie opgezet en in 1927 werd de eerste sigarettenfilter van papier geproduceerd in samenwerking met de Hongaarse investeerder Boris Aivaz.

Nadat een groot deel van de familie in 1938 naar Engeland emigreerde, vestigde Martin, Hugo en George Bunzl het bedrijf in 1940 in Engeland onder de naam Tissue Paper Ltd. Vanaf 1952 ging het bedrijf verder onder de naam Bunzl Pulp & Paper Ltd. In 1957 kwam 30% van de aandelen beschikbaar op de Londen Stock Exchange en werd de organisatie officieel een beursgenoteerde onderneming. De groei van sigarettenfilters nam eind jaren 60 sterk af. Het gevolg was een winstdaling voor de onderneming met een dieptepunt in 1969. Aan het begin van de jaren 80 startte het bedrijf met een nieuwe strategie. Zij begon zich meer te richten op de distributiesector en breidde zich uit door overnames, te beginnen met het Amerikaanse bedrijf Jersey Paper. Eind jaren 80 en begin jaren 90 breidden de outsourcing- en distributieactiviteiten zich verder uit naar de Verenigde Staten, Europa en Australië. Vooral op het gebied van disposable foodverpakkingen.