Duurzame oplossingen

In vrijwel alle productgroepen die wij leveren bieden we duurzame alternatieven. Wat je ook nodig hebt, wij bieden producten die passen binnen jouw duurzaamheidsbeleid. Zo leveren we, in het kader van de SUP-wetgeving passende drank- en voedselverpakkingen maar ook duurzame reiningsmiddelen, papier en afvalzakken.

King Zorgt. Voor de juiste drank- en voedselverpakking

De wet- en regelgeving omtrent wegwerplastic verandert razendsnel. Voor consumptie op locatie zijn sinds 1 januari 2024 plastic-bevattende wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen verboden. We hebbben voor jou een handige beslisboom samengesteld om de overstap naar een passende drank- en voedselverpakking te vergemakkelijken. 

Hoe zat het ook alweer met de sup-wetgeving?

Donderdag 11 januari j.l. vond onze webinar plaats waarin we een update gaven over de SUP-wetgeving.

 1. Joost Lip, Regional Sustainability Manager Bunzl Benelux | Germany deelt zijn kennis over de SUP-wetgeving en laatste ontwikkelingen omtrent de motie gedeeld.
 2. Astrid Luijten, productmanager King laat zien welke drank- en voedselverpakkingen voor bedrijven, kantoren en (zorg) instellingen er bij King beschikbaar zijn om om te voldoen aan de SUP-wetgeving. 

Kon je er niet bij zijn of wil je de webinar nog een keer terugkijken? Bekijk de opname dan hier. Klik hier om de presentatie te downloaden

SUP-webinar

Vragen rondom Wet- en Regelgeving

Diverse maatregelen

De SUP-wetgeving (Single Use Plastic) is op 3 juli 2021 ingegaan door het gebruik van plastic wegwerpproducten aan banden te leggen en zo de strijd met zwerfafval aan te gaan.  

 • Voor consumptie op locatie zijn sinds 1 januari 2024 plastic-bevattende wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen verboden, tenzij voldaan kan worden aan hoogwaardige recycling.
 • Vanaf 3 juli 2024 moeten alle doppen en deksels vastzitten aan plastic flessen en verpakkingen.
King-zorgt-zorg

Meer weten of de SUP-wetgeving?

 • Verpact.nl – alle informatie rondom de Afvalbeheerbijdrage Verpakkingen en SUP-opslag
 • Ministeriële regeling kunststofproducten voor eenmalig gebruik  Bekijk hier
 • Afwegingskader BASIS Bekijk hier 
 • Afwegingskader Q&A RONDE 1 Bekijk hier
 • Afwegingskader Q&A RONDE 2 Bekijk hier
 • Factsheet-1-regelgeving-kantoren-bedrijven-en-instellingen Bekijk hier
 • minderwegwerpplastic.nl

Afvalbeheerbijdrage verpakkingen

Onder deze SUP-richtlijn valt ook, sinds 5 januari 2023, de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV) voor het vergoeden van de kosten voor opruimen, transport en verwerking van de onder deze richtlijn vallende verpakkingen met een plastic component in het zwerfafval.

De Afvalbeheerbijdrage Verpakkingen is ingevoerd om de groeiende problemen met afvalverwerking en milieuvervuiling aan te pakken. Deze uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV) wordt collectief uitgevoerd door Verpact

Onze eigen merken

Verive is SUP-wet proof, betaalbaar én verantwoord. Het assortiment bestaat uit herbruikbare of plasticvrije voedsel- en drinkverpakkingen. Gemaakt van duurzame materialen varierend van papier, hout, bagasse of bamboe.

Wil je op korte termijn overstappen op re-usables? Kijk dan eens naar ons eigen merk Verive. Omdat wij de materialen lokaal inkopen besparen we niet alleen op vervoer, maar kunnen we de producten ook voor een vriendelijke prijs aanbieden. Onze mensen hebben kennis van de SUP-wetgeving en helpen je graag met de overstap. Ben jij klaar voor 2024?

De kunst van hygiënisch schoon

PrimeSource biedt hoogwaardige schoonmaak- en hygiëneproducten voor vaatwas, gebouw, keuken en sanitair.

King Zorgt. Voor een soepele overstap

King ondersteunt haar klanten graag bij het verduurzamen van het assortiment.  Daar is wel maatwerk en verder onderzoek voor nodig. Het één op één vervangen van producten gemaakt uit fossiele grondstoffen naar producten uit duurzame of hernieuwbare bronnen is snel gerealiseerd. In de praktijk kan dit echter betekenen dat dit geen werkbare oplossing is. Daarom kijken wij binnen jouw bedrijfsprocessen naar passende duurzame én werkbare opties.

Maak vandaag nog een afspraak om klaar te zijn voor 2024! 

Duurzame kansen in beeld

Hoe kunnen wij zo duurzaam mogelijk ondernemen? Waar liggen nog kansen voor verbetering? Dat is een vraag die wij onszelf regelmatig stellen. En het is ook een vraag die wij bijna dagelijks van onze klanten krijgen. Om die vraag te kunnen beantwoorden hebben wij een duurzaamheids-scan ontwikkeld. Die maakt in 1 oogopslag duidelijk waar je al heel goed bezig bent, en waar het nog een stapje duurzamer kan. Klinkt dit interessant? Neem dan contact op. Wij komen de duurzaamheidsscan graag bij je doen. Zo maken we samen de wereld een stukje beter! 

Nieuwsgierig naar ons assortiment?

king-facilitaire-medische-oplossingen