Duurzame oplossingen

Bij vrijwel al onze productgroepen bieden wij duurzame alternatieven. Zo helpen we je in het kader van de SUP-wetgeving aan de juiste drank- en voedselverpakking. King zorgt voor een soepele overstap naar een duurzaam assortiment. 

King Zorgt. Voor de juiste drank- en voedselverpakking

De wet- en regelgeving omtrent wegwerplastic verandert razendsnel. Voor consumptie op locatie zijn sinds 1 januari 2024 plastic-bevattende wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen verboden. We hebben voor jou een handige beslisboom samengesteld om de overstap naar een passende drank- en voedselverpakking te vergemakkelijken. 

Informatie rondom SUP-wetgeving

Meer weten over de SUP-wetgeving?

  • Verpact.nl – alle informatie rondom de Afvalbeheerbijdrage Verpakkingen en SUP-opslag
  • Ministeriële regeling kunststofproducten voor eenmalig gebruik  Bekijk hier
  • Afwegingskader BASIS Bekijk hier 
  • Afwegingskader Q&A RONDE 1 Bekijk hier
  • Afwegingskader Q&A RONDE 2 Bekijk hier
  • Factsheet-1-regelgeving-kantoren-bedrijven-en-instellingen Bekijk hier
  • minderwegwerpplastic.nl
King-zorgt-zorg

Facturering SUP-opslag

We willen graag transparant zijn over de uitdagingen bij het correct doorbelasten van de SUP-opslag. Het opzetten van een nauwkeurige verpakkingenadministratie vergt tijd. King heeft geheel 2023 gebruikt om deze administratie goed in te regelen en heeft daarmee ook de SUP-opslag voor eigen rekening genomen.

King zal vanaf heden de SUP-opslag gaan factureren.

Hoe we dat doen? Lees onderstaande brief. 

 

King Zorgt. Voor een soepele overstap

King ondersteunt haar klanten graag bij het verduurzamen van het assortiment. Vallen jouw verpakkingen onder de SUP-wetgeving? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar “SUP-proof” alternatieven. Wij staan klaar om je hierbij te ondersteunen. We bieden diverse oplossingen en denken graag met je mee.

Maak vandaag nog een afspraak! 

 

 

Webinar SUP-wetgeving

Donderdag 11 januari j.l. vond onze webinar plaats waarin we een update gaven over de SUP-wetgeving.

  1. Joost Lip, Regional Sustainability Manager Bunzl Benelux | Germany deelt zijn kennis over de SUP-wetgeving en laatste ontwikkelingen omtrent de motie gedeeld.
  2. Astrid Luijten, productmanager King laat zien welke drank- en voedselverpakkingen voor bedrijven, kantoren en (zorg) instellingen er bij King beschikbaar zijn om om te voldoen aan de SUP-wetgeving. 

Kon je er niet bij zijn of wil je de webinar nog een keer terugkijken? Bekijk de opname dan hier. Klik hier om de presentatie te downloaden

SUP-webinar

Duurzame kansen in beeld

Hoe kunnen wij zo duurzaam mogelijk ondernemen? Waar liggen nog kansen voor verbetering? Dat is een vraag die wij onszelf regelmatig stellen. En het is ook een vraag die wij bijna dagelijks van onze klanten krijgen. Om die vraag te kunnen beantwoorden hebben wij een duurzaamheids-scan ontwikkeld. Die maakt in 1 oogopslag duidelijk waar je al heel goed bezig bent, en waar het nog een stapje duurzamer kan. Klinkt dit interessant? Neem dan contact op. Wij komen de duurzaamheidsscan graag bij je doen. Zo maken we samen de wereld een stukje beter! 

Nieuwsgierig naar ons "SUP-proof" assortiment?

king-facilitaire-medische-oplossingen