Certificeringen

King staat voor kwaliteit. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en veiligheid binnen onze processen, producten en concepten. Hieronder een overzicht van de certificeringen van King.

Kwaliteitsmanagement King

Als leverancier van medische en facilitaire disposables werken wij volgens de (inter)nationale normen en richtlijnen. King beschikt over onderstaande certificaten.

ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen.

Met behulp van een milieuzorgsysteem volgens de ISO 14001 kunnen de milieurisico’s van de bedrijfsvoering beheerst en indien mogelijk verminderd worden.

Met behulp van een milieuzorgsysteem volgens de ISO 14001-norm kunnen de milieurisico’s van de bedrijfsvoering beheerst en indien mogelijk verminderd worden.

Het EU Ecolabel is het Europese milieukeurmerk voor non food producten en diensten, met als doel om duurzamere productie en consumptie te stimuleren. Het keurmerk is erkend door alle landen van de Europese Unie en door Noorwegen, Liechtenstein en IJsland. Producten en diensten met het EU Ecolabel zijn geproduceerd met een lagere milieubelasting van:

  • Grondstoffen
  • Energie
  • Water
  • Schadelijke stoffen
  • Afval
  • Verpakking

King heeft voor de PrimeSource reinigingsmiddelen in een bag-in-box verpakking de certificering met het Ecolabel.

King maakt alle duurzaamheidsprestaties zichtbaar in het FIRA Rating System©, de virtuele marktplaats voor duurzaamheid. Dat biedt ons de mogelijkheid onze duurzaamheidsstrategie te formuleren en onze toekomstplannen te presenteren. FIRA toetst al onze prestaties en dat maakt ons tot een betrouwbare partner voor onze klanten.

Bunzl/King is opgenomen in het Ethibel Excellence Investment Register. Dit is de basis voor Europese kwaliteitslabel financiële producten.

Bunzl/King staat in de FTSE4good Index. Deze ranglijst meet de prestaties van bedrijven die voldoen aan wereldwijde standaarden voor verantwoord ondernemen.

Op zoek naar duurzame disposables