Geïntegreerde ketenoplossing

Het innovatieve en duurzame C6-concept is speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen en zorginstellingen. King kan de (volledige) inkoop en logistiek van jouw organisatie uit handen nemen en vereenvoudigt de operationele en administratieve processen dankzij slim gebruik van automatisering.

Ketenoplossing voor inkoop, logistiek en ICT

De zorgmarkt is in transitie. Dat vergt aanpassingsvermogen van zorgorganisaties. Jij moet je volledig kunnen focussen op het primaire proces: ofwel het verlenen van de allerbeste zorg aan patiënten en cliënten. Want daar maak je het verschil. Ondersteunende operationele processen, zoals inkoop, logistiek, ICT en administratie, besteed je het liefst zoveel mogelijk uit aan specialisten. Als marktleider binnen de zorg begrijpt King dat als geen ander. Met onze C6-oplossing is jouw ziekenhuis of zorgorganisatie klaar voor de toekomst.

De opbrengst: gegarandeerde resultaatverbetering, zekerheid van continuïteit en meer tijd voor de zorg!

Download hier de brochure van C6.

Beloofde resultaten

De zes C’s in C6 staan voor Cross Chain Control Center voor Care en Cure.

In nauwe samenwerking voert King de regie over de totale keten van inkoop, logistiek en administratie. Wij regelen alles. Daarbij profiteer je van de inkoopkracht en jarenlange expertise van King. Met C6 kijken we niet uitsluitend naar de laagste inkoopprijs, maar naar de total cost of ownership.

Wat betekent C6 in de praktijk?

Meer gemak voor de besteller, minder risico op fouten en eenvoudig sturen op kosten

Geen omkijken meer naar de operationele inkoop en het lopend contractbeheer

Geen voorraad meer op locatie, geen magazijnkosten, geen kosten van in-, op- en overslag

Hoge leveringsbetrouwbaarheid, 24/7 bereikbaar, één vast contactpersoon, minder verspilling, alle logistieke taken uitbesteed

Minder administratieve rompslomp, gevalideerd purchase-to-pay-proces

In 4 stappen naar C6-integratie

Vanwege de vergaande integratie van processen en systemen draait implementatie van C6 altijd om langetermijnsamenwerking. Integratie van het C6-concept verloopt gefaseerd in vier stappen.

Stap 1: verkenningsfase
Wij komen graag vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden van het C6-concept voor jouw organisatie te bespreken. Om snel in te schatten of de organisatie gebaat is bij implementatie van C6, inventariseren we eerst wat de belangrijkste uitdagingen zijn voor jouw organisatie op korte en lange termijn. Wanneer we samen voldoende kansen zien voor substantiële resultaatverbetering en besparingen, komen we het C6-concept graag presenteren aan de diverse stakeholders binnen de organisatie, van directie tot werkvloer.
Doorlooptijd: 2-4 weken

Stap 2: haalbaarheidsonderzoek
Dit is de analysefase. Op basis van inkoopdata, gesprekken met stakeholders en meeloopstages op de betrokken afdelingen – inkoop, logistiek, zorg, administratie en ICT – brengt King de bestaande infrastructuur, processen en rollen in kaart. Tijdens deze fase toetst King de efficiëntie en duurzaamheid van de bestaande werkwijze. De resultaten worden samengevat in een beknopte adviesrapport, met daarin concrete aanbevelingen voor resultaatverbetering. De kosten en baten van C6-implementatie worden doorgerekend in een concrete business case.
Doorlooptijd: 2-3 maanden
* aan het C6-haalbaarheidsonderzoek zijn kosten verbonden

Stap 3: implementatie & livegang
De uitgewerkte business case wordt omgevormd tot een actieplan en prioriteitenkalender, met duidelijke KPI’s. Vervolgens worden stapsgewijs alle systemen gekoppeld, een bestelportal ingericht met het gezamenlijk vastgesteld assortiment, processen geïntegreerd en indien mogelijk een zero-touch bestelomgeving gecreëerd. Nadat alles achter de schermen is voorbereid en getest, wordt de livegang zorgvuldig begeleid.
Doorlooptijd: 3 maanden

Stap 4: uitvoering & optimalisatie
Zodra de livegang een feit is, gaan we vanuit King aan de slag met de ondersteuning en optimalisatie van jouw day-to-day business. Want in het ontzorgen van de operationele inkoop, logistiek en administratieve processen ligt onze kracht. Jaarlijks stellen we samen doelstellingen en KPI’s vast. Het C6-bedrijfsbureau staat 24/7 paraat voor vragen en ondersteuning. We monitoren de prestaties en sturen doorlopend bij waar nodig.
Doorlooptijd: continu proces

Meer weten

Wil je meer weten of heb je een specifieke vraag voor jouw zorgorganisatie, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Marcel-Hofman-King

Marcel Hofman

Key Accountmanager

Jos-Polman-King

Jos Polman

Klantteam Manager Zorg