Believe Renewable

We hebben het er allemaal over, maar hoe dat je dat? Moet ik nu kiezen voor renewable producten en wat is dat dan eigenlijk? King heeft talloze oplossingen die uw duurzame beleid invulling kunnen geven.

Duurzaam ondernemen

Renewable betekent letterlijk hernieuwbaar. Het gaat hierbij dus om verpakkingen uit hernieuwbare grondstoffen. Dat zijn grondstoffen die ‘uit zichzelf’ weer aangroeien of ontwikkelen. Zelf zijn wij ook een groot voorstander van een goede balans tussen people, planet en profit.

 

Om u te helpen goede keuzes te maken voor de toekomst, biedt King uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid. Composteerbare producten, recyclebare producten, maar ook hernieuwbare producten zijn onderdeel van ons verantwoorde assortiment.

Wat is renewable?

Producten gemaakt van renewable sources, zijn gemaakt van een in de natuur voorkomende grondstof, die door normale ecologische cycli weer wordt aangevuld. Denk hierbij aan hout, papier of maïs.

Het zegt dus iets over de grondstof, het materiaal waarmee het product vervaardigd is. Het zegt niets over de verwerkingsmogelijkheden. Het is niet per definitie zo dat een product gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, ook composteerbaar is. Een goed voorbeeld hiervan is hout. Producten van hout zijn van een hernieuwbare grondstof gemaakt, maar zijn niet composteerbaar omdat hout (meestal) niet binnen 90 dagen worden afgebroken in een industriële composteringsomgeving.

Composteerbaar

Vaak zijn composteerbare producten wel gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.

Spreekt men over composteerbare producten, dan refereert men aan de mogelijkheid van verwerking tot compost binnen een bepaald tijdsbestek. Lees hier meer over op composteerbare producten.

Wij begrijpen dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet, en daarom helpen we u graag de juiste keuzes te maken voor uw organisatie. Bel of mail ons gerust.

#renewable #hernieuwbaar #hernieuwbare grondstoffen #compostable #composteerbaar #mvo #duurzaam

Het laatste nieuws