circulaire-economie-afval-scheiden

Circulaire economie

Een circulaire economie. Dat klinkt geweldig! Maar hoe doe je dat? Hoe draag je als organisatie bij aan een duurzame wereld? Voor King is duurzaamheid een voorwaarde voor de toekomst. Begin morgen met duurzamer ondernemen.

Circulaire economie

Door de groeiende bevolking en toenemende welvaart dreigen grondstoffen schaars te worden. Het belang van het efficiënt gebruiken van grondstoffen wordt steeds groter. Dit betekent nieuwe kansen voor bedrijven, een andere werkwijze, meer samenwerkingen en minder grondstoffengebruik. De circulaire economie is gericht op het optimaal inzetten en hergebruiken van grondstoffen. Met andere woorden, grondstoffen worden steeds gebruikt in een toepassing met de hoogste waarde voor de economie en de minste schade voor het milieu.

 

De transitie naar een circulaire economie is volgens de Europese Commissie ‘de gelegenheid om onze economie te transformeren en nieuwe en duurzame concurrentievoordelen voor Europa te genereren’. De Europese Unie heeft zich ten doel gesteld om in 2021 een groot deel van de plastic single use producten in de ban te doen. Vanaf 2021 zijn wattenstaafjes, plastic rietjes, bestek, borden en roerstaafjes verboden. De Europese Commissie verwacht dat het verbod op wegwerpplastic flinke besparingen gaan opleveren doordat consumenten vaker zullen kiezen voor duurzame producten boven wegwerpartikelen. Bovendien verwacht men tussen nu en 2022 een CO2-reductie van 3,4 miljoen ton en ongeveer 22 miljard minder kosten voor milieuschade.

King als duurzame partner

King is geen producent van plastic wegwerpproducten, maar als distributeur en partner op dit gebied, volgen wij de ontwikkelingen op de voet en voorzien we u van de nodige informatie. Wij hebben een ruim aanbod aan mogelijke duurzame alternatieven voor uw plastic producten. Dit assortiment gemaakt van bamboe, hout of suikerrietpulp wordt continue uitgebreid.

Gebruikt u op dit moment veel plastic disposables? Neem dan contact met ons op. Wij hebben het duurzame alternatief!

Het laatste nieuws