Single use plastic

Het EU-parlement steunt het verbod op wegwerplastic en pakt zwerfafval aan. Wat houdt single use plastic voor u in en hoe kan King u hierbij helpen?

Nu actueel: wegwerpplastic in de ban!

Vanaf 2021 zijn wattenstaafjes, plastic rietjes, bestek, borden en roerstaafjes verboden. Gebruikt u op dit moment veel plastic disposables? Neem dan contact met ons op. Wij hebben het duurzame alternatief!

De Europese Commissie verwacht dat het verbod op wegwerpplastic flinke besparingen gaan opleveren doordat consumenten vaker zullen kiezen voor duurzame producten boven wegwerpartikelen. Bovendien verwacht men tussen nu en 2022 een CO2-reductie van 3,4 miljoen ton en ongeveer 22 miljard minder kosten voor milieuschade.

King is geen producent van plastic wegwerpproducten, maar als distributeur en partner op dit gebied, volgen wij de ontwikkelingen op de voet en voorzien we u van de nodige informatie. Daarnaast hebben wij een ruim aanbod aan mogelijke duurzame alternatieven voor uw plastic producten. Dit assortiment gemaakt van bamboe, hout of suikerrietpulp wordt continue uitgebreid.

In ons duurzame assortiment hanteren wij verschillende kenmerken:

Believe compostable

Een product krijgt de status ‘Believe Compostable’ als het voldoet aan de Europese Composteringsnorm EN-13432.

Maar ook echt alleen dan! Het doel van composteerbare producten is het terugbrengen van materiaal naar compost. Daarmee past een product met een ‘Believe Compostable-tag’ goed in de circulaire economie.

Meer informatie

Believe recycled resources

Deze tag geven wij aan producten die gemaakt zijn van gerecyclede bronnen.

Omdat er geen regelgeving bestaat over het minimale aandeel van gerecyclede bronnen in een product, hebben wij die gesteld op minimaal 51%. Dus wanneer een product- bijvoorbeeld een draagtas- voor minimaal 51% uit gerecycled materiaal bestaat, krijgt deze de status ‘Believe Recycled Resources’.

Meer informatie

Renewable resources

Renewable betekent letter hernieuwbaar. Het gaat hierbij om verpakkingen uit hernieuwbare grondstoffen.

Veel producten worden gemaakt van kunststof, dat gemaakt word van olie, een fossiele brandstof. In menig MVO-beleid is vastgelegd dat het gebruik van fossiele brandstoffen moet worden teruggedrongen. Je kunt daaraan bijdragen door minder producten te gebruiken die van olie zijn gemaakt.

Meer informatie

Nieuwsgierig naar ons assortiment? Bekijk onze webshop.