duurzame_disposables-king

Duurzame disposables

Op zoek naar duurzame disposables. Dan ben je bij King op het juiste adres! Wij maken je wegwijs in de wereld van duurzame disposables. Neem contact op voor inspiratie of advies.

Duurzaam assortiment

King ondersteunt haar klanten graag bij het verduurzamen van het assortiment. Daar is maatwerk en verder onderzoek voor nodig. Het één op één vervangen van producten gemaakt uit fossiele grondstoffen naar producten uit duurzame of hernieuwbare bronnen is snel gerealiseerd. In de praktijk kan dit echter betekenen dat dit geen werkbare oplossing is. Daarom kijken wij binnen jouw bedrijfsprocessen naar passende duurzame én werkbare opties.

Om je op weg te helpen leggen we hieronder kort uit waar je op moet letten bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van duurzame disposables.

Verwerking na gebruik

Het is interessant om te kijken naar de verwerking van het product, nadat het gebruikt is.

Het is daarbij van belang om te weten dat de term biologisch afbreekbaar weinig zegt. Composteerbaar zegt veel meer. Wanneer er een kiemplantlogo op staat, is het product (industrieel) composteerbaar. Wanneer een product composteerbaar is, dan is dit minder belastend voor het milieu bij verbranding, dan een ‘regulier’ product.

duurzame-disposables-King
duurzame-disposables

Duurzaamheid

Je kunt ook kijken naar de duurzaamheid van het product. Oftewel: hoe lang gaat het product mee? 

Hoe langer je met een product kunt doen, hoe minder je verspilt, zou je kunnen zeggen. Hierbij is het echter heel belangrijk om de noodzaak om het product te reinigen mee te nemen in het besluit. Het (steriel) schoonmaken van producten is doorgaans zeer belastend voor het milieu door het gebruik van (chemische) schoonmaakproducten.

Materiaal

Op de eerste plaats is de keuze van het materiaal belangrijk. Is het product gemaakt van een hernieuwbare grondstof (een grondstof die vanzelf weer aangevuld wordt) zoals hout, suikerriet, zetmeel, palmblad of bamboe? Dan is het meestal een duurzame keuze. Ook als de grondstof bestaat uit gerecycled materiaal, is dit een goede basis voor een duurzaam product. Producten van gerecycled PET zijn daar een mooi voorbeeld van.

Wil je meer weten over de materialen van onze Believe disposables? Bekijk onze online brochure of neem geheel vrijblijvend contact met ons op.