Wil je producten in onze (externe) webshop opzoeken? Klik dan hier.

King en Intrakoop sluiten vernieuwde overeenkomst

Uitgebreid assortiment, financieel inzicht en besparingen

King en Intrakoop hebben hun handtekening gezet onder een vernieuwde overeenkomst. Deze is voor Intrakoop-leden uitgebreid met een groot assortiment medische disposables van D-Care. Ook krijgen zorgorganisaties nu direct inzicht in de financiële consequenties van hun inkoopkeuzes. Door deze vernieuwde overeenkomst kunnen Intrakoop-leden profiteren van kwaliteitsproducten tegen aantrekkelijke prijzen.

King Nederland is als totaalleverancier van hygiëneproducten, schoonmaakartikelen, tableware, medische en facilitaire disposables al jaren partner van inkooporganisatie Intrakoop. King gaat daarin net een stap verder door zich te richten op kwaliteitsverbetering, innovaties en meer efficiency in de keten. Eric Sips, directeur King Nederland: “Wij willen de zorg maximaal ontlasten door processen zoveel mogelijk te automatiseren en optimaliseren. Zo kan de zorg zich primair richten op het daadwerkelijk verlenen van zorg.”

Inzicht financiële consequenties

Frank Kaptein van Intrakoop: “Een belangrijk voordeel van deze vernieuwde overeenkomst voor onze leden is dat zij direct inzicht hebben in de financiële consequenties van hun keuzes. Het vastgelegde omzet- en logistiek dienstverleningsmodel maakt deze namelijk transparant. Zo kiezen leden bijvoorbeeld zelf voor een vaste korting af-factuur of een bonus achteraf.
Samen met onze leden en King zullen we de overeenkomst blijven optimaliseren, zodat deze blijft aansluiten bij de wensen van onze leden.”

Efficiency en besparingen in de keten

Michiel Bonte, commercieel directeur Healthcare bij King vult aan: “King en Intrakoop zijn door de jaren heen goede partners geworden. De zorgsector verandert snel. Daarom is het goed om de overeenkomst voor de zorg te vernieuwen. Voor Intrakoop-leden is ons brede assortiment facilitaire en medische disposables aantrekkelijk. Ook bieden wij met deze vernieuwde overeenkomst concrete besparingen in de keten als Intrakoop-leden kiezen voor digitale bestel- en factuurstromen; 1 vrachtauto en 1 factuur is daarbij het devies. In de samenwerking met Intrakoop kunnen wij deze diensten optimaal inzetten en daar zijn wij trots op”.

King Nederland

King Nederland is totaalleverancier van hygiëneproducten, schoonmaakartikelen, tableware, medische en facilitaire disposables. King onderscheidt zich door altijd op zoek te gaan naar besparingen of kwaliteitsverbeteringen in de logistieke keten en biedt daarmee toekomstgerichte modulaire oplossingen. King maakt onderdeel uit van Bunzl Plc. Bunzl is wereldwijd marktleider in de distributie van disposables, hygiëneproducten en verpakkingen.

Intrakoop

Als de inkoopcoöperatie van de zorg levert Intrakoop rendement voor zorginstellingen. Circa 600 zorgorganisaties met meer dan 7.000 locaties zijn lid van Intrakoop. Met en voor leden speelt Intrakoop voortdurend in op kansen om hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Op die manier drukken we de kosten en dragen we bij aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorg. En zo maken we samen goede zorg beter betaalbaar.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief