Gecertificeerde cleanroom

King heeft sinds 2019 een nieuwe NEN gecertificeerde cleanroom voor opslag van medische producten. Deze cleanroom beschikt over steriele bergingen van maar liefst 1.650 m2.

NEN gecertificeerd

In de cleanroom is er een continue monitoring van de temperatuur, drukverschillen en de vochtigheid. Door middel van 38 meetposities worden deze belangrijke zaken 24/7 in de gaten gehouden. Uiteraard verloopt het logistieke proces en de goederenopslag conform de GLP richtlijnen. Goede Laboratorium Praktijk (GLP) is een kwaliteitssysteem voor de uitvoering van veiligheidsstudies voor geneesmiddelen, diergeneesmiddelen, chemicaliën en gewasbeschermingsmiddelen.

Steriele bergingen: 1.650 m2

Continu monitoring: 38 meetposities

Klimaatbehandeling: 15.500 m3

USP’s cleanroom King

In de professionele NEN gecertificeerde cleanroom van King worden diverse zaken geborgd, zoals bijvoorbeeld de temperatuur stabiliteit en luchtkwaliteit.

De cleanroom wordt jaarlijks gecontroleerd op prestaties. De acceptatiecriteria voor een klasse 7 cleanroom zijn vastgelegd in de richtlijn en het beheersplan van King. King heeft hier periodieke airsampling aan toegevoegd. Hierbij wordt de lucht gecontroleerd op aanwezigheid van airborne viable particles (KVE’s ). In een reguliere OK berging van ziekenhuizen gelden vaak ruimere of zelfs geen echte grenswaarden waarbinnen deze mag presteren.

NEN-gecertificeerde-cleanroom

Afwerking van de ruimtes binnen de cleanroom

De wanden en plafonds van de cleanroom van King zijn opgetrokken uit geïsoleerde cleanroompanelen van aluminium. Het geheel is naadloos afgewerkt met speciale dichtingen voor cleanrooms en stofdichte verlichtingsarmaturen. De vloerafwerking zijn een Gerflor en Bolidt gietvloer ten behoeve van cleanrooms. Deze robuuste combinatie draagt bij aan slijtvastheid en goede reinigbaarheid. In een gemiddelde OK berging van een ziekenhuis zijn de plafonds en verlichting beperkt stofarm uitgevoerd. De deuren sluiten hermetisch af om zodoende optimale bescherming te bieden in combinatie met de drukhiërarchie over de verschillende zones.

Medische producten

In de zorg is optimaal voorraadbeheer écht van essentieel belang, daar zijn we bij King van doordrongen. Als specialist met de nodige (medische) kennis en ervaring zorgen we voor de juiste producten op het juiste moment. Of het nu gaat om medische disposables, incontinentiemateriaal, of laboratorium middelen, King heeft alles onder één dak.

Bekijk hier de cleanroom van King