medische-hulpmiddelen

Medische hulpmiddelen

Medische hulpmiddelen zijn producten die gebruikt worden om een ziekte of chronische aandoening te behandelen of een patiënt zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. King biedt een compleet medisch assortiment.

Wat zijn medische hulpmiddelen?

Medische hulpmiddelen zijn producten die vallen onder de Wet op de medische hulpmiddelen. Een medisch hulpmiddel is een instrument, toestel of apparaat, software, implantaat, reagens, materiaal of ander artikel dat of die is bestemd voor onderstaande doeleinden. Het beoogde gebruik bepaald of iets als medisch hulpmiddel wordt geclassificeerd.

  • Diagnose, preventie, monitoring, voorspelling, prognose, behandeling of verlichting van ziekte
  • Diagnose, monitoring, behandeling, verlichting of compensatie van een letsel of een beperking
  • Onderzoek naar of vervanging of wijziging van de anatomie
  • Hulpmiddelen voor de beheersing of ondersteuning van de bevruchting
  • Producten die speciaal bestemd zijn voor het reinigen, ontsmetten of steriliseren van hulpmiddelen

Medische hulpmiddelen worden onderverdeeld in 4 klassen. Hoe groter de kans dat problemen met een medisch hulpmiddel leiden tot onveilige situaties voor de patient, hoe hoger de klasse waarin het mediche hulpmiddel wordt ingedeeld. Er gelden uiteraard strengere eisen voor medische hulpmiddelen uit een hogere klasse in vergelijking met een lagere klasse.

  • De verschillende klassen:
  • Klasse I (bijvoorbeeld pleisters en rolstoelen)
  • Klasse IIA (bijvoorbeeld MRI-scanners)
  • Klasse IIB (bijvoorbeeld dialyse systemen)
  • Klasse III (bijvoorbeeld heupimplantaten)

Voor al uw medische benodigdheden

Vanuit ons kantoor en distributiecentrum in Tiel voorzien we ziekenhuizen en zorginstellingen van de meest uiteenlopende medische producten.

Van medische disposables, medisch meubilair tot bloeddrukmeters of borstprotheses. U kunt al uw medische producten en investeringsgoederen regelen via King. Onze medische specialisten staan graag voor u klaar voor een advies voor uw organisatie.

medische-hulpmiddel-king
medische-hulpmiddel-king

Uw partner in de zorg

In de zorg is optimaal voorraadbeheer écht van essentieel belang.

King heeft een nieuwe NEN gecertificeerde cleanroom voor opslag van medische producten. Als specialist met de nodige kennis en ervaring zorgen we voor de juiste producten op het juiste moment. Indien gewenst tot aan de voorraadkast of de OK. Ook voor al uw facilitaire benodigdheden bent u bij King aan het juiste adres.

Nieuws