Wil je producten in onze (externe) webshop opzoeken? Klik dan hier.

Less2Care: Hygiënische vacumeerzakken

Hygiëne in de zorg, dat is toch vanzelfsprekend?

Helaas zijn er toch veel momenten dat de hygiëne in de zorg onder druk staat. Daar zijn diverse redenen voor, maar zo’n situatie wil je natuurlijk wel vermijden. Of nog beter: helemaal uitsluiten. Want als medewerker of verantwoordelijke wil jij bewoners en bezoekers een gezond en veilig leefklimaat garanderen. Collega’s aan het bed moeten hun werk kunnen doen in een prettige, veilige werkomgeving. Uit onderzoek blijkt dat infecties in 85% van de gevallen worden verspreid door het personeel. Dit komt onder andere door de wijze waarop de inzameling van het incontinentiemateriaal en overig vervuild materiaal is ingericht. De producten, waarin de lichaamsvloeistoffen zijn opgevangen, gaan van de ene naar de andere ruimte. Die verplaatsing is het grote risico. Het is voor de kwetsbare bewoners in verpleeghuizen van groot belang dat besmettingen worden voorkomen. Daarvoor heeft Less2Care een oplossing bedacht.

De oplossing van Less2Care

Met de unieke luchtdichte vacumeerzakken van Less2Care, in combinatie met de vacumeermachine, garanderen zij een veilige inzameling en luchtdichte afsluiting. Met de vacumeermachine genaamd VacuSan wordt direct alle lucht uit de recyclebare zakken gezogen en gefilterd van alle ziektekiemen en geur. In de zakken kun je niet alleen incontinentiemateriaal deponeren, maar bijvoorbeeld ook alle pulp-disposables, wondverbanden en onderleggers. Wanneer de vacumeerzak vol is, kun je hem eenvoudig dichtmaken. De zak wordt leeggezogen en de lucht wordt gefilterd. Hierdoor heb je minder afval en geuroverlast.

Verduurzamen van jouw organisatie

De VacuSan helpt je niet alleen met het voorkomen van infecties, maar ook met het verduurzamen van jouw organisatie. Zo dring je de Co2-uitstoot terug met ruim 50% door minder intern transport van afval en de productie ontwikkeling in Nederland. Gebruik van de vacumeerzakken zorgen voor minder energie- en waterverbruik én je voorkomt dat de medicijnresten in het oppervlaktewater terecht komen.

Meer weten?

Alle informatie over de vacumeertechnologie van Less2Care lees je hier. Vraag gerust een vrijblijvende demonstratie aan van de vacumeermachine of bekijk de vacumeerzakken in onze webshop.

Less2Care vacumeermachine en vacumeerzakken

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief