Less2Care Vacumeermachine vacumeerzakken

Less2Care

Infectiepreventie; een belangrijk thema voor veel verpleegkundigen en verzorgenden. De corona pandemie heeft het belang en de urgentie van hygiënisch werken en het voorkomen van infecties in de ouderenzorg nog meer benadrukt.

 

Met de Less2Care-vacumeertechnologie haal je de lucht helemaal uit de afvalzakken en wordt er korte metten gemaakt met bacteriën en nare geuren.

Uitdagingen en risico voor hygiëne in de zorg

Uit onderzoek blijkt dat infecties in 85% van de gevallen worden verspreid door het personeel. Dit komt onder andere door de wijze waarop de inzameling van het incontinentiemateriaal en overig vervuild materiaal is ingericht. De producten, waarin de lichaamsvloeistoffen zijn opgevangen, gaan van de ene naar de andere ruimte. En die verplaatsing is hét grote risico! Het is voor de kwetsbare bewoners in verpleeghuizen van groot belang dat besmettingen worden voorkomen.

 

Met de vacusafe, een hulpmiddel voor de inzameling van o.a. incontinentiemateriaal, gebruikte washandjes, wondverbanden, bevuild linnen en gebruikte wegwerppo’s, kun je op een ergonomische en hygiënische wijze deze spullen afvoeren.

 

Een groot bijkomend voordeel is dat vieze geuren geen kans meer krijgen. Nadat de zak met afval vacuüm is gezogen wordt deze luchtdicht geseald. Dit reduceert de omvang van de hoeveelheid afval aanzienlijk en er is geen geuroverlast of besmettingsrisico meer dankzij de hygiënefilters. Standaard is er een 0,2 micron bacterieel filter geïnstalleerd. Uitgeblazen lucht is dus 100% schoon. Een geluiddemper voorkomt geluidsoverlast.

Voordelen VacuSafe

Voor de bewoners: minder besmettingsgevaar en een menswaardiger leven.

Voor de medewerkers: verbeteren algehele hygiëne en gemakkelijker, sneller en veiliger werken. Hierdoor creëer je meer tijd en kwaliteit voor bewoners.

Voor bewoners, medewerkers en bezoekers: minder onaangename geurtjes.

Voor de zorginstelling: een beter imago, want je zorgt beter voor bewoners, personeel, bezoekers en het milieu. VacuSafe is dé oplossing om verschillende soorten vervuild afval veilig en geurloos af te voeren. 

vacumeerzakken vacumeermachine
Less2care Vacusan

Vraag vrijblijvend een demonstratie aan

Heb je interesse in de oplossingen van Less2Care? King zorgt voor een demonstratie met de VacuSan vacumeermachine.

Wij werken nauw samen met Less2Care en zorgen dat je na een demonstratie de VacuSan in gebruik kan nemen. De vacumeerzakken heeft King uiteraard vast in het assortiment.

Verduurzamen van jouw organisatie

De VacuSan helpt je dus niet alleen met het voorkomen van infecties, maar ook met het verduurzamen van jouw organisatie. Enkele voordelen hiervan zijn:

  • Co2-uitstoot terug dringen door ruim 50% minder intern transport van afval en de productie en ontwikkeling in Nederland.
  • Minder energie- en waterverbruik.
  • Reductie van medicijnresten in het oppervlaktewater.
  • Recycling mogelijk bij gescheiden inzameling.
  • Circulair werken bevorderen door het aanbieden van gescheiden inzameling.
  • Het creëren van een leefomgeving in en buiten zorginstellingen die de gezondheid bevordert.
 
Less2Care vacumeerzak

Less2Care vacumeerzak

Less2Care pulp nierbekken

CareBowl pulp nierbekken

Less2Care Urinaal pulp

VernaCare pulp urinaal