Wil je producten in onze (externe) webshop opzoeken? Klik dan hier.

Week van de circulaire economie

Van 1 tot en met 6 februari 2021 vindt de week van de circulaire economie plaats. Een circulaire economie houdt in dat producten en grondstoffen blijven circuleren in de markt en samenleving. In de ideale situatie wordt bij een circulaire economie geen afval geproduceerd en worden alle materialen hergebruikt. Een functionerende circulaire economie draagt daarmee aanzienlijk bij aan het behalen van het klimaatakkoord van Parijs. Hierin is afgesproken dat in 2030 de CO2 uitstoot met 50% teruggedrongen moet zijn. We zijn goed op weg, in 2020 was 12,1% van de economie circulair. Over vier jaar, in 2025, moet dit 30% zijn. Er zijn nog een hoop stappen te maken. King helpt u graag op weg.

Single Use Plastic

Een hot topic bij het streven naar een circulaire economie, is single use plastic (SUP). Dit jaar nog worden diverse plastic producten verboden. Tijdens de week van de circulaire economie 2021 zal dit onderwerp prominent op de kaart staan. Bij King vindt u een assortiment aan duurzame disposables gemaakt van bamboe, hout of suikerrietscheuten. Slechts een greep uit de mogelijke alternatieven voor de binnenkort verboden SUP-producten. Bovendien zoeken wij bij King dag in dag uit naar nieuwe producten om ons duurzame aanbod uit te breiden. Zo is er voor iedere organisatie een passende oplossing te vinden.

Circulair plasticgebruik

King is geen producent, maar wel leverancier van SUP-producten. Soms is het gebruik van deze producten onvermijdelijk. Denk bijvoorbeeld aan het enorme belang van hygiëne gedurende de huidige coronacrisis. Ook op kleinere schaal spelen single use plastics een grote rol, zoals bijvoorbeeld het onmisbare plastic vochtwerende laagje in koffiebekertjes. Zelfs wanneer het niet anders lijkt te kunnen, zoekt King naar kansen en mogelijkheden. Zo heeft King koffiebekertjes met verschillende soorten plastic coatings, die op hun eigen manier bijdragen aan een circulaire economie. Bovendien biedt het initiatief CupR de mogelijkheid om uw gebruikte koffiebekers her te gebruiken voor toiletpapier.

Believe

Ook binnen het duurzaamheidsbeleid van King genaamd Believe speelt de circulaire economie een belangrijke rol. King ondersteunt uw organisatie graag bij CO2 reductie, afvalvermindering en recycling. Samen met onze duurzaamheidsspecialisten wordt gekeken naar de meest passende duurzame oplossingen en alternatieven voor uw organisatie en processen.

De week van de circulaire economie geeft een uitstekend startschot om stappen te zetten in duurzaamheid en circulariteit binnen uw organisatie. Benieuwd hoe King u kan ondersteunen op het gebied van duurzaamheid en de SUP-wet? Neem contact op met onze accountmanagers voor de mogelijkheden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief