preventiebox-hygiene-King

Preventiebox

Infectiegevaar is aan de orde van de dag. Infecties kunnen ontstaan door bacteriën en virussen, die we bij ons dragen of die door patiënten worden overgedragen. Helaas zijn infecties niet altijd te voorkomen, maar door gerichte infectiepreventiemaatregelen is het aantal infecties wel aanzienlijk te verminderen! De preventiebox kan u hierbij helpen.

Hoe voorkom je een griepepidemie in de zorg?

Natuurlijk wil uw zorgorganisatie elk risico op infecties beperken. Een goede hygiëne is van groot belang bij infectiepreventie. Zorgmedewerkers kunnen als geen ander ziektes verspreiden, omdat zij veelvuldig in aanraking komen met zieke patiënten. Micro-organismen worden vooral door handen en materialen overgebracht. Dit voorkomt u door een goede bescherming en hygiëne.

 

In het ziekenhuis, verpleeg- of verzorgingshuis en in de thuiszorg worden maatregelen genomen om die overdracht zoveel mogelijk te voorkomen. Behandelaars gebruiken hiervoor hygiëneprotocollen, voor het schoonhouden van handen, maar ook voor instrumenten. Daarnaast is extra beschermende kleding van belang, zoals overschorten, plastic of latex handschoenen en mondkapjes.

 

Met onze Infectie Preventie Box heeft uw zorgmedewerker direct alle producten bij de hand om zichzelf te beschermen tegen infecties van patiënten. Deze handige box met persoonlijke beschermingsmiddelen zorgt ervoor dat uw zorgmedewerker contact met én kruisbesmetting van micro-organismen kan voorkomen.

 

De preventiebox bevat onder meer handschoenen, een schort, handgel en een mondmasker waarmee de kans op verspreiding van infecties vermindert. De spatwaterdichte box is ook op de fiets makkelijk mee te nemen voor de thuiszorgmedewerker, en als startpakket ideaal bij acute uitbraak van infecties in verpleeg- en verzorgingshuizen.

 

Voorkom de verspreiding van infecties onder uw medewerkers.

Nieuws