Wil je producten in onze (externe) webshop opzoeken? Klik dan hier.

Symbolen voor chemische stoffen en mengsels

Vanaf 1 juni 2015 geldt er een nieuwe communicatiemethode voor de gevaren van chemische stoffen en mengsels. De Classification, Labelling en Packaging (CLP) zorgt ervoor dat er wereldwijd een gelijk systeem wordt gebruikt om gevaarlijke chemische stoffen te kunnen identificeren en gebruikers hierover te informeren.

De CLP-verordening is een Europese implementatie en is gelijk aan het Global Harmonized Systeem van de Verenigde Naties. Mede hierdoor zal de veiligheid voor gebruikers en het milieu worden verbeterd. De nieuwe verordening zal de huidige stoffen- en preparatenrichtlijn vervangen.
Vanaf 1 juni a.s. zullen leveranciers aan King Nederland hun producten die chemische stoffen of mengsels bevatten voorzien van de nieuwe symbolen. De samenstelling van de producten verandert niet, de producten behouden dezelfde kwaliteit en veiligheid als voorheen. King Nederland mag producten die voor 1 juni 2015 in het magazijn zijn binnengekomen nog 2 jaar na dato verkopen. Dat betekent dus dat klanten gefaseerd nieuw geëtiketteerde producten zullen ontvangen. King Nederland zal door de vernieuwde verordening de risico’s van het gebruik van chemische stoffen zowel voor klanten als haar werknemers nog meer kunnen reduceren.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief