vileda-safeplus-King

Vileda SafePlus

Een optimale hygiëne is afhankelijk van goede protocollen, hoogwaardige reinigingsmaterialen en discipline bij de uitvoering. Op deze pagina leest u alles over het reinigen of desinfecteren met een wegwerp microvezel reinigingsdoekje.

Gemakkelijker én hygiënischer schoonmaken

Vileda Professional introduceert een nieuw dispenserconcept voor disposable microvezeldoeken: SafePlus. Ontwikkeld vanuit de wensen en eisen van eindgebruikers. Designers, deskundigen infectie preventie en gebruikers hebben waardevolle input gegeven en hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het uiteindelijke resultaat. SafePlus is innovatief, beter dan de bestaande oplossingen én hygiënischer.

 

SafePlus heeft een compacte dispenser, geschikt voor 30 doeken en een iets grotere dispenser, geschikt voor 120 doeken. Beide dispensers zijn voorzien van een zelfsluitende antibacteriële klep en worden gevuld met een centerfeed rol disposable MicronRoll microvezeldoeken.

De doeken kunnen per rol voorbevochtigd worden of per stuk op het moment van gebruik.

 

Waarom microvezeldoekjes?

Microvezels zijn minimaal 100 keer dunner dan een menselijke haar. De uiteinden van de vezels zijn daardoor “scherp” en schrapen vuil met daarop bacteriën van het oppervlak. Een klamvochtige doek is al voldoende om goed schoon te maken. In principe heb je geen schoonmaakproduct nodig. Je ruikt niets en toch is het schoon. Beter voor de hygiëne en beter voor het milieu.

 

Wegwerpdoekjes  geven een optimale hygiëne en zijn makkelijk in gebruik:

  • Geen vuile was
  • Altijd schone doekjes
  • Minder risico op kruisbesmetting
  • Minder risico op zorginfecties
  • Betere reiniging door microvezel
  • Bespaart reinigingsmiddel
  • Helpt voorkomen van overmatige desinfectie (vermindert daarmee resistentie risico)
  • Geen zeepresten op het oppervlak
  • Geen onhygiënische sopjes

Hoe te gebruiken

Gebruik geen “sopje”. Maak de microvezel doek klamvochtig met kraanwater, knijp hem uit in je vuist en vouw de doek 2 keer.

Reinig een stuk en draai vervolgens de doek naar een schone zijde. Herhaal dit totdat alle zijdes gebruikt zijn. Gooi de doek weg en neem een nieuwe. Neem ook een schone doek als je een ander object of andere ruimte gaat reinigen. Dit voorkomt het risico van kruisbesmetting. Desinfectie met microvezel wegwerpdoeken is ook mogelijk. Bevochtig de doek met de voorgeschreven desinfectans, desinfecteer het oppervlak en gooi de doek daarna weg. Reinig vuile oppervlakken vóór het desinfecteren.

SafePlus Dispenser Maxi

SafePlus microrol maxi

SafePlus dispenser Mini

SafePlus MicroRoll Mini