Essity-Leverancier-King

Essity

Bij King heeft u keuze uit verschillende leveranciers. Essity is een belangrijke partner voor King. Met duurzame oplossingen op het gebied van hygiëne en gezondheid staan we graag voor u klaar.

Toonaangevend partner

Essity is een vooraanstaand hygiëne- en gezondheidsbedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling, productie en verkoop van producten en oplossingen voor Personal Care (Baby Care, Feminine Care, Incontinence Products en Medical Solutions), Consumer Tissue en Professional Hygiene.  Essity werkt samen met de United Nations Foundation ter ondersteuning van duurzame ontwikkelingsdoelstellingen ter verbetering van hygiëne, gezondheid en welzijn wereldwijd.

TORK

Het merk Tork omvat een volledig assortiment producten en diensten op het gebied van hygiëne en reiniging voor de gezondheidssector, kantoren, scholen en de industriële sector.

Tot de producten behoren dispensers, papieren handdoeken, toiletpapier, zeep, servetten, industriële poetsrollen en keukenpapier. Door ervaring op het gebied van hygiëne, functioneel design en duurzaamheid is Tork marktleider in Europa geworden. Tork is een wereldwijd merk van Essity en een betrokken partner voor klanten in meer dan 80 landen.

Waarom Essity/Tork

De dispensers uit de Elevation line van Tork zijn gemaakt van robuust, duurzaam ABS kunststof, waardoor ze tegen een stootje kunnen. Essity heeft een intensieve samenwerking met diverse partners die gespecialiseerd zijn in het recyclen van afval. Bij vervanging van dispensers demonteren onze monteurs de oude dispensers, waarna ze opgehaald worden door de recyclingpartner. Het ABS-kunststof wordt gereinigd en verkleind, om vervolgens als maalfractie aangeboden te worden bij kunststofproducenten. De overige materialen zoals metaal worden uit het ABS-kunststof gesorteerd om zo ook gerecycled te worden.

 

Voor de verdere verduurzaming bevatten de dispensers een slimme vel-voor-vel uitgave. Dit vermindert verspilling.

 

King is zelf geen producent van sanitaire middelen. Daarom is het voor ons essentieel dat wij onze producenten actief controleren op het naleven van het door ons gevraagde beleid op MVO. Wij selecteren fabrikanten op duurzaamheid door strikt te letten op grondstoffen, afvalstromen en circulariteit. Bij de artikelen van Tork komt dit terug in:

  • Tork zeepflacons: deze zijn gemaakt van gerecycled kringloop plastic.
  • Afvalvermindering: alle flacons voor worden samengedrukt naarmate de inhoud wordt gebruikt, waardoor afval wordt verminderd.
  • Slimme doseersysteem: met de vel-voor-vel-uitgave en de afgepaste zeepdoseringen verminderen wij het gebruik significant.
  • Verpakkingen: verpakkingsmaterialen zijn milieuvriendelijk en beperken wij tot een minimum. Zo hebben dozen een minimale kartondikte en ook het verpakkingsplastic heeft een minimale dikte en omvang. Verpakkingen hebben ideale afmetingen voor transport en zijn goed stapelbaar. Dit voorkomt breuk of beschadiging tijdens het vervoer.
  • Tork PaperCircle: gebruikte papieren handdoeken worden apart ingezameld en gerecycled tot nieuwe hygiëne tissueproducten. Kortom uw afval dient als grondstof.

Toiletpapier Tork 2 laags tissue

Poetsrol 1 laags Tork Advanced

Dispenser poetsrol rvs – Tork

Dispenser schuimzeep rvs – Tork