Wil je producten in onze (externe) webshop opzoeken? Klik dan hier.

Een warme samenwerking: King en Zorggroep Elde Maasduinen

Van fusies tot efficiëntie: inkoopbeheer bij Zorggroep Elde Maasduinen

In het hart van Midden en Noordoost Brabant staat Zorggroep Elde Maasduinen. Met maar liefst 12 locaties en thuiszorg, streven zij ernaar om de beste zorg te bieden aan hun bewoners en hun cliënten. Een belangrijke schakel in dit proces is Karin van Lokven, die het medische en facilitaire assortiment beheert, en daarnaast verantwoordelijk is voor het automatiseren van het inkoopproces.

 

Een betrouwbare partner door de jaren heen

“Sinds 2007 werken we samen met King,” vertelt Karin, terwijl ze terugblikt op de lange samenwerking. “In de loop der jaren hebben we verschillende fusies doorgemaakt en zijn we gegroeid in het aantal locaties. Hierdoor ontstond de behoefte aan uniformiteit op het gebied van inkoop.” “Het was een uitdaging om deze groei te faciliteren, vooral omdat elke locatie voorheen zelfstandig opereerde”. King bood een helpende hand, en in 2018 is Zorggroep Elde Maasduinen begonnen met het centraliseren van het inkoopbeleid.

Soepele implementatie van Afas

“Recentelijk hebben we ons ook gericht op het automatiseren van ons inkoopproces via Afas,” legt Karin uit. “Dit was een belangrijke stap om ons assortiment nauwkeuriger te kunnen monitoren.” De samenwerking met King tijdens deze fase was essentieel. “We hebben gemerkt dat King niet alleen een leverancier is, maar ook een partner die met ons meedenkt en ons helpt om processen soepel te laten verlopen”.

Een persoonlijke aanpak

Wat King onderscheidt, is hun nadruk op persoonlijk contact en service. “Vragen worden direct opgepakt,” vertelt Karin enthousiast. “Dat persoonlijke aspect maakt echt het verschil. Je voelt je gehoord en gesteund.” Door de jaren heen heb ik een band opgebouwd met het team van King, wat zorgt voor een continuïteit die essentieel is in de snel veranderende zorgsector.

‘’Mijn grootste drijfveer is het ontzorgen van mijn zorgcollega's"

Belang van leveringsbetrouwbaarheid en ondersteuning

In de zorg draait alles om betrouwbaarheid en ondersteuning. “Leveringsbetrouwbaarheid is voor ons net zo belangrijk als scherpe prijzen,” benadrukt Karin. “We moeten kunnen vertrouwen op onze leverancier, vooral als het gaat om kritische producten die altijd beschikbaar moeten zijn.” King biedt niet alleen betrouwbare leveringen, maar ondersteunt ook op het gebied van digitalisering en duurzaamheid, wat voor Zorggroep Elde Maasduinen heel belangrijk is.

Een gedeelde missie: ontzorgen van zorgcollega’s

Voor Karin gaat het niet alleen om het leveren van materialen, maar om het creëren van een omgeving waarin zorgprofessionals optimaal kunnen functioneren. “Mijn grootste drijfveer is het ontzorgen van mijn zorgcollega’s,” vertelt Karin met een glimlach. “Ik zie het als mijn taak om hun werk gemakkelijker te maken, zodat zij zich volledig kunnen concentreren op het bieden van de beste zorg aan onze bewoners.”

Meer weten

Wilt u meer weten over onze dienstverlening of heeft u een specifieke vraag voor uw organisatie, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Bennie Hamersma

Office Accountmanager

Ad-Schurgers-King-onze merken

Ad Schurgers

Key Accountmanager

Meld je aan voor de nieuwsbrief