Wil je producten in onze (externe) webshop opzoeken? Klik dan hier.

C6-concept ingezet bij Alrijne

Alrijne Zorggroep en King/D-Care, specialist in totaaloplossingen voor de zorg, zijn sinds zes maanden live met het C6-project ‘uitbesteding logistiek en operationele inkoop’. C6 is een maatwerkoplossing voor logistiek, operationele inkoop en finance, ondersteund door een unieke ICT-infrastructuur. Zorginstellingen zoals Rivas Zorggroep en Noorderboog werken ook met een C6-concept, allen met hun eigen invulling.

Mark de Jong, lid raad van bestuur bij Alrijne Zorggroep (rechts) en Eric Sips, directeur King/ D-Care (links) zijn zeer tevreden over de succesvolle samenwerking.

 

Alrijne Zorggroep heeft als primair doel om goede zorg te bieden. Daarom is het van belang dat secundaire processen klantvriendelijk en zo efficiënt mogelijk zijn ingericht. Het C6-concept is een oplossing die voor elke zorgorganisatie op basis van uitgebreid onderzoek en data-analyses op maat wordt gemaakt.

 

Walter van der Wilt (manager Hoteldiensten Alrijne Zorggroep): ”De samenwerking met King/D-Care is bijzonder, vanwege het maatwerk. Met deze out-of-the-box oplossing wordt gekeken naar de gehele keten. Dit heeft geresulteerd in maatwerk voor Alrijne dat nauw aansluit op de eisen en wensen van onze interne klanten en waarbij de kwaliteit verbetert. Bovendien biedt dit concept de flexibiliteit die tegenwoordig nodig is in de zorg.”

 

Sinds juni is het C6-traject live. Door de nauwe samenwerking tussen de twee organisaties, is er een uiterst gestroomlijnde supply chain ontstaan. De processen worden aangestuurd vanuit een gezamenlijke regiefunctie en worden ondersteund door een solide IT-infrastructuur. Deze is door D-Care volledig afgestemd op het TBlox ERP-systeem van Alrijne en het voorraadvolgsysteem Copernicare. Hiermee worden er kosten uit de keten gehaald en wordt de kwaliteit verbeterd.

”De samenwerking met King is bijzonder door het maatwerk. Bovendien biedt dit concept de flexibiliteit die tegenwoordig nodig is in de zorg.”

Optimale supply chain door bundeling

Bij D-Care, bedrijfsonderdeel van King, worden ruim 380 leveranciers van Alrijne Zorggroep gebundeld, en samengevoegd tot één. Alle operationele inkoop en databeheer van verbruiksartikelen wordt gedaan door D-Care. Door de producten te bundelen, komen er veel minder leveranciers ‘aan de deur’. Dat scheelt het ziekenhuis veel tijd en geeft meer inzicht in het verbruik.

 

De afdelingen bij Alrijne Zorggroep plaatsen bestellingen middels scannen of via de webshop, waarbij men altijd vanaf de kleinste verpakkingseenheid kan bestellen. Ook de pakbon en het facturatieproces zijn volledig gedigitaliseerd en naadloos op elkaar afgestemd, inclusief het validatieproces. Dit haalt veel dubbele en tijdrovende handelingen uit het proces en bevordert de traceerbaarheid.

Kwaliteitsverbetering

Doordat de processen nauwkeurig geborgd en vastgelegd worden, is het mogelijk producten volledig te traceren. In de digitale communicatie zijn ook de THT, het lotnummer, de batch en het serienummer opgenomen. D-Care beschikt bovendien over een ISO 8 gecertificeerde cleanroom waardoor ook voor de steriele producten alles volgens de benodigde wet- en regelgeving geleverd wordt. “Hiermee is een enorme stap gemaakt,” zegt Eric Sips van King | D-Care, “Met dit dynamische maatwerkconcept is Alrijne, net als hun voorgangers, geheel klaar voor de toekomst.”

Meer weten

Wilt u meer weten over onze dienstverlening of heeft u een specifieke vraag voor uw organisatie, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Meld je aan voor de nieuwsbrief