Wil je producten in onze (externe) webshop opzoeken? Klik dan hier.

Hoe duurzaam is uw leverancier, nu en in de toekomst?

Bij de inkoop van facilitaire en medische producten kan duurzaamheid of circulariteit niet meer genegeerd worden. Natuurlijk is het goed om als inkoper te beoordelen hoe leveranciers er nú voorstaan, maar in het kader van langdurige contracten en partnerships is de vraag minstens zo belangrijk wat hun plannen op korte en lange termijn zijn als het gaat om duurzaamheid.

Anno 2019 is het bijna ondenkbaar dat er nog wordt ingekocht zonder het aspect duurzaamheid te betrekken bij de selectie van producten, diensten of leveranciers. Los van alle wettelijke regelingen die al bestaan of in aantocht zijn, die te maken hebben met onder andere C0² uitstoot en afval, kán duurzaamheid gewoonweg niet meer genegeerd worden.

De inkoopafdeling van uw organisatie kan een cruciale rol spelen in het verduurzamen van uw organisatie. Dat betekent kiezen voor een duurzaam assortiment dat past bij uw organisatie óf duurzaam aanbesteden.

Naast het inkopen van duurzame producten is het natuurlijk ook van belang om een leverancier te beoordelen op het (her)gebruiken van duurzame producten en verpakkingsmaterialen, C0² uitstoot en omgang met producenten. King werkt bijvoorbeeld samen met HYGENIQ, leverancier van 100% veilige en duurzame schoonmaakmiddelen. HYGENIQ is de eerste Nederlandse ontwikkelaar en producent van milieuvriendelijke en veilige reinigingsproducten met een Cradle to Cradle certificaat op GOLD-niveau. Cradle to Cradle Certified™ is de enige wereldwijd geldende duurzaamheidcertificering en wordt door vele toonaangevende merken, organisaties en instellingen erkend. HYGENIQ is hiermee op moment van uitreiking één van de slechts 96 bedrijven over de hele wereld met certificering op dit niveau.

Meer weten over onze duurzame concepten?

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief