Duurzame concepten

Wilt u als organisatie minder plastic gebruiken? Of verder verduurzamen? King biedt maatwerk oplossingen  om de impact op het milieu te beperken. Duurzaamheid als voorwaarde voor de toekomst!

CupR

Koffiebekers. We gebruiken ze allemaal, verschillende per dag. Heeft u inzichtelijk hoeveel koffiebekers uw organisatie dagelijks gebruikt?

75.000 koffiebekers staat namelijk gelijk aan één boom. CupR is een duurzame oplossing om uw koffiebekers te recyclen. Van oude koffiebekers wordt uiteindelijk weer toiletpapier gemaakt. Zo draagt u een steentje bij aan de circulaire economie. Met CupR bespaart u ook nog eens op de hoeveelheid restafval. Wel zo duurzaam!

Contact

Believe

Believe is het maatschappelijk verantwoorde beleid van Bunzl / King. We werken samen aan duurzaamheid en sociale gelijkheid.

Het verminderen van onze impact op het milieu zien we als een belangrijke taak. We vinden het belangrijk dat we een duurzaam assortiment aanbieden, zoeken en ontwikkelen duurzame relaties met ketenpartners, maar we vinden ook de arbeidsomstandigheden van onze buitenlandse fabrikanten en de ‘happiness’ van onze medewerkers belangrijk.

Meer informatie

PrimeSource Eco Cleaning

PrimeSource is het private label van Bunzl en King. Onze jarenlange ervaring in de schoonmaakwereld en de opgebouwde deskundigheid op het gebied van schoonmaakmiddelen resulteert in onze PrimeSoure Cleaninglijn. Een complete lijn van professionele en milieubewuste schoonmaakproducten. De dagelijkse hoog geconcentreerde reinigers worden geleverd in doseerflessen die gemakkelijk met een navulzak opnieuw gevuld kunnen worden. Het resultaat: minder logistiek én minder afval. Daarnaast worden reinigingsmiddelen in een bag-in-box verpakking geleverd waardoor karton en folie gescheiden met het afval mee kunnen.

Daarnaast wordt de duurzaamheid per product duidelijk aangegeven in de vorm van de kwaliteitslabels; Ecolabel, AISE symbool en/of het Nordic Ecolabel. We doen er met PrimeSource Cleaning dus alles aan om ook het milieu schoon te houden!

Meer informatie
FAQ items aan het laden...

Nieuwsgierig naar ons assortiment? Bekijk onze webshop.