Believe re-use

Het doel van re-use is om producten zo lang mogelijk te gebruiken, voor zoveel mogelijk toepassingen. Denk hierbij aan een fles welke vaker gevuld kan worden met bijvoorbeeld water, een bakje wat gebruikt kan worden voor het invriezen van een maaltijd of om de lunch in mee te nemen.

Hergebruik van disposables

Samen met u kijkt King naar de mogelijkheden die er zijn om disposables te hergebruiken. Bij re-use zijn er wel een aantal extra invalshoeken waar rekening mee gehouden mag worden. Het lijkt namelijk snel beter voor het milieu om een herbruikbaar product in te zetten, zoals een servet of porseleinen bord, maar dit dient ook gewassen of afgewassen te worden. Denkt u eens na over het volgende: Hoe wordt er afgewassen? Hoeveel water is daarvoor nodig? Hoeveel energie kost dat?

 

Wanneer er wordt gekozen voor re-use, zorg dan dat het product in ieder geval na zijn levensduur goed recyclebaar is.

 

Om deze vraagstukken te kunnen beantwoorden heeft King de Believe Roadmap ontwikkeld. De Believe Roadmap kan u helpen bij het maken van milieubewuste keuzes voor verpakkingen en disposables.

Re-use

In de zorg is optimaal voorraadbeheer écht van essentieel belang, daar zijn we bij King van doordrongen. King heeft een nieuwe NEN gecertificeerde cleanroom voor opslag van medische producten. 

O.a. de volgende productgroepen zullen aan de orde komen:

  • Bestek
  • Bekers voor koude toepasssingen
  • Bekers voor warme toepassingen
  • Servetten
  • Borden

Duurzame tips

In de Believe Roadmap kijken we niet alleen naar het onderwerp “re-use”, maar we gaan verder. 

De Roadmap dient als leidraad voor het samenstellen van een optimaal assortiment wat past bij uw duurzame identiteit. Wat vindt u, uw organisatie en uw klanten belangrijk? Wat zijn uw ambities? CO2 uitstoot verminderen? Minder afval? Of circulair ondernemen? Als de strategie is bepaald gaan we de disposables vanuit verschillende invalshoeken bekijken.

Believe Roadmap

Met alle uitdagingen die we dagelijks aangaan op het gebied van verpakkingen en disposables, moeten we vanaf 2021 voldoen aan de wetgeving van Single Use Plastics (SUP). Om deze reden heeft King voor u de Believe Roadmap gelanceerd die u gaat helpen bij het maken van milieubewuste keuzes voor disposables. De Believe Roadmap helpt u stimuleren van hergebruik van disposables, verbruik te verminderen en recycling te stimuleren;

 

Continu volgen wij de ontwikkelingen op te voet en maken wij duurzame oplossingen beter.