Wil je producten in onze (externe) webshop opzoeken? Klik dan hier.

De HospitaalBroeders blij met medische artikelen van King

Goede gezondheid zorgt voor vooruitgang. Daarom bouwt de HospitaalBroeders ziekenhuizen in de armste landen van Afrika op plekken waar nog geen medische zorg is. Vanuit de ziekenhuizen reizen medische teams naar afgelegen gebieden om mensen te helpen: dat zijn de Outreach teams. Dankzij één ziekenhuis krijgt zo een hele regio de meest noodzakelijke medische zorg.

King is overtuigd van de kracht van de HospitaalBroeders en deelt hun filosofie. Daarom zijn we blij dat we de HospitaalBroeders onlangs hebben kunnen helpen met o.a. een voorraad isolatiejassen en mondmaskers. Bekijk hier hoe David Heyer van de HospitaalBroeders de producten ophaalde om naar de container te brengen. Over een aantal maanden zal het aankomen in Ghana waar 3 ziekenhuizen de producten geleverd krijgen.

In Ghana staan twee grote ziekenhuizen (in Koforidua en in Asafo) en twee klinieken (in Amrahia en in Oseikojokrom). Vanuit Asafo, Amrahia en Oseikojokrom wordt een uitgebreid Outreach programma gerund. Dit houdt in dat dorpen en scholen in de omgeving van het ziekenhuis bezocht worden door een team van verpleegkundigen. Voorlichting is een belangrijk onderdeel: kinderen tussen de vijf en twaalf jaar leren over gezondheid en hygiëne. Het programma richt zich op het belang van persoonlijke hygiëne en verzorging van het lichaam. Oudere kinderen leren ook over menstruatie, het voorkomen van Hiv/Aids en tienerzwangerschappen.

Naast voorlichting bieden de verpleegkundigen van HospitaalBroeders ook medische hulp. Op dit moment is de HospitaalBroeders een moeder- en kindzorg unit aan het bouwen. Onze producten worden hier in gebruik genomen.

Wilt u meer weten over HospitaalBroeders of wilt u deze mooie organisatie zelf ondersteunen? Kijk dan op www.hospitaalbroeders.nl

Samen kunnen we het verschil maken!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief