Wil je producten in onze (externe) webshop opzoeken? Klik dan hier.

LUMC aan het woord

“Door inzet van Ecodish wassen wij af en maken we schoon door middel van enzymen en bacteriën in plaats van chemie.”

MVO-doelstellingen LUMC

King en Leids Universitair Medisch Centrum werken samen aan ambitieuze MVO-doelstellingen LUMC. Het LUMC is onderscheidend in haar vooruitstrevende ambities op het gebied van MVO. Een van haar ambities is steeds meer afval te scheiden. King heeft meegedacht om die ambities te realiseren.

 

Composteren

Als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland composteert het LUMC de etensresten uit de keuken en het restaurant in de Ecocreation composteermachine op het betreffende afvalstation van het LUMC. Uiteindelijk wordt de verkregen compost weer gebruikt door lokale tuinverenigingen in Leiden voor het bemesten van de tuinverenigingen. “Het is de eerste circulaire afvalstroom binnen het LUMC” aldus Ton Sloos, unit coördinator.

 

Milieuvriendelijke vaatwasmiddelen

De patiëntenvoedingskeuken voert sinds eind 2015 de volledig biologisch afbreekbare lijn schoonmaakmiddelen van Ecodish en de vaatwasstraat is uitgerust met doseersystemen en vaatwasmiddel van Ecodish. Medewerkers van het LUMC hebben in de zomer geen schoenovertrekken meer nodig vanwege spetterend vaatwas- en schoonmaakmiddel omdat de huidige lijn volledig veilig is voor mens, plant en dier. Piet Mulder, Teamleider Voeding LUMC: “Door inzet van Ecodish wassen wij af en maken we schoon door middel van enzymen en bacteriën in plaats van chemie.”

 

Maatwerk, advies, kennis delen en korte lijnen zijn de belangrijkste ingrediënten in de samenwerking tussen LUMC en King. Een goede basis voor een duurzame toekomst!

 

#Allesgeregeld

 

Meer weten

Wilt u meer weten over onze dienstverlening of heeft u een specifieke vraag voor uw organisatie, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Meld je aan voor de nieuwsbrief