Wil je producten in onze (externe) webshop opzoeken? Klik dan hier.

King plant bomen

Jaarlijks verliezen we op aarde ruim 10 miljard bomen. Terwijl we die bomen juist zo hard nodig hebben voor een leefbaar klimaat, biodiversiteit en zuurstof, schone lucht, voedsel, bescherming, verkoeling en water. Daarom gaan King en Bunzl (het moederbedrijf van King) de komende jaren bomen planten, samen met United Packaging Forest en Trees for All.

King en Bunzl zijn groot in verpakkingen en als handelsbedrijven zijn we ook zelf groot verbruiker van verpakkingen. Verpakkingen zijn noodzakelijk voor een leefbare wereld: ze zorgen voor minder voedselverspilling en maken efficiënt transport van producten mogelijk. Tegelijkertijd is het niet de bedoeling dat verpakkingen blijven rondzwerven en is verantwoord materiaalgebruik belangrijk: voor verpakkingen worden kostbare grondstoffen gebruikt.

United Packaging Forest is een groep van bedrijven uit de verpakkingswereld die het milieu en onze leefomgeving een warm hart toedragen. Bunzl maakt hier nu ook onderdeel van uit. “Het is mooi om vanuit een samenwerking binnen de verpakkingswereld onze verantwoordelijkheid te nemen en onze ketenpartners hierin mee te kunnen nemen. Of het nu klanten, leveranciers of andere relaties zijn. Zo kunnen we samen écht een verschil maken”, legt Joost Lip, Sustainability Manager bij Bunzl Nederland, uit.

Een goede start: de eerste 200 bomen zijn geplant

Het doel van deze samenwerking is het aanplanten van zoveel mogelijk bomen. Door dit te doen, kunnen we klimaatverandering tegengaan, biodiversiteit herstellen en bijdragen aan gezonde leefomstandigheden. Het planten van bomen heeft namelijk een veel bredere impact op mens, dier en milieu dan slechts het afvangen van CO2. Om een goede start te maken hebben wij twee keer honderd bomen laten planten. En dit is pas het begin!

Bomen planten in de Boliviaanse Andes

De Boliviaanse Andes is een prachtig gebied met hoge bergen, bijzondere planten, bomen en diersoorten. Zo vind je hier de Andescondor, de grootste vliegende vogel ter wereld, de Viscacha, familie van de Chinchilla, en de Puya raimondii plant. Echter, door ontbossing en niet-duurzaam gebruik van de grond is er droogte in het gebied. Dit brengt het levensonderhoud van de inheemse gemeenschappen die dit gebied bewonen in gevaar. Samen met partnerstichting Samay gaat Trees for All daarom in dit gebied heel veel bomen planten, waterbassins aanleggen en trainingen geven om duurzaam landbouwgrond gebruik te bevorderen. Het project betreft maar liefst 45 hectare land. King gaat natuurlijk haar best doen hier een zo groot mogelijke bijdrage aan te leveren.

Meer informatie?

Bekijk voor meer informatie over het planten van bomen en de werkwijze van onze partners zeker even de websites van United Packaging Forest en Trees for All. We verwachten de komende tijd nog veel leuk nieuws te kunnen delen omtrent deze actie. Houd King daarom in de gaten op LinkedIn!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief