Wil je producten in onze (externe) webshop opzoeken? Klik dan hier.

King helpt Afeer verduurzamen

Afeer vindt het belangrijk om zorgvuldig met grondstoffen en gebruikte materialen om te gaan. Samen met King heeft zij gekeken hoe ze het restafval kan reduceren. Met behulp van het duurzame concept “de Recycle Factory” worden kunststofverpakkingen van de reinigingsmiddelen van onder andere PrimeSource geretourneerd aan King. Daarmee dragen wij samen bij aan een beter milieu en bespaart Afeer op de afvalverwerkingskosten.

Gesloten recyclekringloop

Het mooie van dit initiatief is dat alle leegverpakkingen van reinigingsmiddelen in de Recycle box kunnen. De enige voorwaarde is dat het originele etiket nog op de verpakking aanwezig is. Hierdoor blijft zichtbaar welk reinigingsmiddel in de kunststof verpakking heeft gezeten. De gebruikte verpakkingen worden hergebruikt of gerecycled tot nieuwe hoogwaardige kunststofverpakkingen, die weer door de Recycle Factory op de markt worden gebracht. Daarmee is het een gesloten recyclekringloop. Hiermee wordt al snel een CO2 reductie van 74% gerealiseerd ten opzichte van virgin materiaal.

Afeer

Afeer is het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeenten Oldambt, Pekela en Westerwolde. Mensen die zelf niet of moeilijk aan een baan kunnen komen worden door Afeer geholpen. Daarnaast organiseert Afeer dagelijks werk voor ruim 750 medewerkers met een arbeidsbeperking. Zij zet zich in voor een inclusieve arbeidsmarkt en is bruggenbouwer tussen overheid en het bedrijfsleven.

Meer informatie?

Wil je meer weten over welke mogelijkheden er voor jouw organisatie zijn? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief