Wil je producten in onze (externe) webshop opzoeken? Klik dan hier.

Het belang van schoonmaak en hygiëne

Op plekken waar veel mensen samenkomen is goede hygiëne altijd al belangrijk. Nu, tijdens de coronacrisis is het van nog groter belang om contactpunten en oppervlakten extra te reinigen.

Verspreiding van het coronavirus kan worden beperkt door contactoppervlakten goed schoon te houden. Het virus kan namelijk kortstondig overleven op oppervlakten zoals trapleuningen, deurklinken, lichtknoppen, kranen, telefoons enzovoorts. Exacte gegevens over de overleving van het virus buiten het lichaam is onbekend en afhankelijk van het soort oppervlak, de temperatuur en luchtvochtigheid.

Om risico’s zo klein mogelijk te houden raden wij u aan om oppervlakten extra te reinigen. Eventuele virusdeeltjes zijn niet voor 100% van oppervlakken te verwijderen, maar door reiniging worden er wel zoveel mogelijk deeltjes verwijderd waardoor besmetting moeilijker plaatsvindt.  Peter Molenaar, deskundige infectiepreventie bij het RIVM, heeft wel nog een extra aandachtspunt: “Over het algemeen geldt: hoe gladder het oppervlak, hoe beter het schoon te maken is. En daarmee is de kans op overleving van het virus klein.’’

Daarnaast is het belangrijk om geschikte handschoenen te dragen, goede hygiëne en schoonmaakproducten te gebruiken en je te houden aan schoonmaakinstructies en technieken. Wilt u advies over schoonmaak of hygiëne? Neem contact op met onze specialist, Ron van Zoelen.

Bekijk hier al onze hygiëne en schoonmaak producten.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief