Wil je producten in onze (externe) webshop opzoeken? Klik dan hier.

Samen de handen ineen voor de zorg

Update 16-4-2020: de eerste verdeling heeft inmiddels plaatsgevonden en King heeft diverse zorgorganisaties voorzien van handalcohol. Voor meer informatie verwijzen wij u naar: service.nl@swinkelsfamilybrewers.nl

In deze periode blijkt wederom hoe belangrijk het is om samen te werken en elkaar vooruit te helpen. In de strijd tegen het coronavirus heeft Bavaria het mooie initiatief gestart om overgebleven bier terug te halen uit de horeca(kelders). Door de verdampte alcohol vervolgens te mengen met glycerine en waterstofperoxide ontstaat er desinfecterende handalcohol, welke voldoet aan de richtlijnen van het WHO.

Resultaat is het product handalcohol (navulling), welke volledig kosteloos aan de zorg wordt verstrekt.

Bavaria, IFF Tilburg, Duko Grafimedia en King hebben volledig belangeloos hun middelen en mensen ter beschikking gesteld. Zo proberen we ons steentje bij te dragen om het nijpende tekort aan handalcohol in de zorg tegen te gaan.

Rechtstreekse verspreiding naar de zorg

Deze week wordt er een grote hoeveelheid van 5 liter jerrycans door King naar ziekenhuizen en zorginstellingen verspreid. Omwille van snelheid en beschikbaarheid van middelen zullen we waar nodig centraal afleveren en vragen we u het decentraal zelf verder te verspreiden. We vragen hiervoor uw begrip.

We hopen hiermee een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan het bestrijden van het coronavirus. Samen krijgen we corona onder controle.

Toewijzing geschiedt door Bavaria

Bavaria heeft veel meer aanvragen voor deze handalcohol binnengekregen (service.nl@swinkelsfamilybrewers.nl) dan ze op dit moment kan produceren. Op basis van het meest nijpende tekort heeft Bavaria zo goed als mogelijk een toewijzing gemaakt per ziekenhuis en/of zorginstelling, samen met het bijbehorende aantallen. Op dit moment is het nog onduidelijk of en op welke termijn er mogelijk extra volume geproduceerd en gedistribueerd zal kunnen worden.

Vragen over de handalcohol?

Op de site van Bavaria kunt u het productblad downloaden voor meer informatie. Voor overige zaken en aanvragen kunt u zich rechtstreeks richten tot service.nl@swinkelsfamilybrewers.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief