Verduurzaam uw koffiebekers

Om kartonnen bekers vochtresistent te maken, wordt er gebruik gemaakt van een dun laagje plastic, een coating. De twee meest gangbare typen coating zijn PE-coating en PLA-coating. Beide coatings hebben hun voor- en nadelen. Maar hoe verduurzaamt u uw koffiebekers?

De specificaties op een rij

Hoe zwaarder een plasticsoort, hoe groter de carbon footprint. Een PE-coating heeft in dat opzicht een lagere milieu-impact, omdat er minder gram coating nodig is per vierkante meter karton. Daar staat tegenover dat deze PE-coating met olie vervaardigd wordt, wat minder duurzaam is. In China vervaardigde bekertjes zorgen door onder andere transport voor een hogere milieubelasting. De productiekosten voor deze bekers liggen wel vaak lager dan Europees geproduceerde bekers. King draagt met het Believe-initiatief de voorkeur uit voor kartonnen disposables met PLA-coating.

Hieronder een overzicht van de verschillende specificaties van PE- en PLA-coating voor koffiebekers.

Verduurzaam uw koffiebekers

De ene coating is niet per definitie “beter” of “slechter” dan de ander. Op basis van de duurzame doelstellingen van uw organisatie maakt u een keuze voor een bepaalde coating. 

Om u te helpen bij het maken van duurzame keuzes is de Believe Roadmap ontwikkeld. Per productgroep kijken we samen naar mogelijkheden om materialen te reduceren, eenmalig gebruik van disposables te stoppen en recycling te stimuleren. Continu volgen wij de ontwikkelingen op te voet en maken wij duurzame oplossingen beter.

Nieuws