UMC Utrecht

Het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis (WKZ), onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU), constateerde een probleem met de dure afdekhoezen van ziekenhuisapparatuur.

“De zorgen over de toenemende kosten van de steriele afdekhoezen op de OK werd door King professioneel opgepakt. Bij het eerstvolgende bezoek door de accountmanager waren we blij verrast en door de ervaring en creativiteit van King gebruiken wij nu disposable afdekhoezen om de apparatuur te beschermen. Zo worden kleine hoezen gebruikt voor de computerschermen en de grote containerhoezen beschermen het anesthesietoestel, de scopietorens en de hartlong-machine. Dit is een ideale oplossing waarmee we zelfs een flinke kostenbesparing realiseren,” aldus het UMC Utrecht.

Preventie MSRA

Om verspreiding van de MSRA-bacterie binnen ziekenhuizen te voorkomen, bestaan er landelijke procedures om de resistente bacterie op te sporen en te bestrijden. Dit heeft specifieke maatregelen ten gevolge voor patiënten die mogelijk drager zijn van de MRSA-bacterie.

Opgenomen patiënten die (mogelijk) drager zijn, worden altijd afzonderlijk (dwz in isolatie) verpleegd. Naast hygiënemaatregelen voor het verplegend personeel, is het uiteraard van groot belang dat ook de aanwezige ziekenhuisapparatuur, inclusief de computerschermen, in deze ruimte continue steriel blijven en dat de kans op het overdragen van bacteriën en infecties nihiel is.

UMC Utrecht

In het Universitair Medisch Centrum Utrecht werken meer dan 11.000 medewerkers en het is daarmee één van de grootste publieke zorginstellingen van Nederland.

Het UMCU bestaat uit:  

UMC Utrecht
  • Academisch Ziekenhuis Utrecht (AZU) gericht op de behandeling van volwassenen;
  • Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) gericht op de behandeling van kinderen;
  • Faculteit Geneeskunde van de Universiteit Utrecht.