"Samen nadenken over duurzame oplossingen”

King en LUMC werken samen aan ambitieuze MVO-doelstellingen LUMC

Het LUMC is onderscheidend in haar vooruitstrevende ambitieniveau op het gebied van MVO. Een van haar ambities is steeds meet afval te scheiden. King heeft meegedacht om die ambities waar te realiseren.

 

Composteren


Als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland composteert het LUMC de etensresten uit de keuken en het restaurant in de Ecocreation composteermachine op het betreffende afvalstation van het LUMC. Uiteindelijk wordt de verkregen compost weer gebruikt door lokale tuinverenigingen in Leiden voor het bemesten van de tuinverenigingen. “Het is de eerste circulaire afvalstroom binnen het LUMC” aldus Ton Sloos, unit coördinator LUMC.

 

Milieuvriendelijke vaatwasmiddelen


De patiëntenvoedingskeuken voert sinds eind 2015 de volledig biologisch afbreekbare lijn schoonmaakmiddelen van Ecodish en de vaatwasstraat is uitgerust met doseersystemen en vaatwasmiddel van Ecodish. Medewerkers van het LUMC hebben in de zomer geen schoenovertrekken meer nodig vanwege spetterend vaatwas- en schoonmaakmiddel omdat de huidige lijn volledig veilig is voor mens, plant en dier. Piet Mulder, Teamleider Voeding LUMC: “Door inzet van Ecodish wassen wij af en maken we schoon door middel van enzymen en bacteriën in plaats van chemie.”

Maatwerk, advies, kennis delen en korte lijnen zijn de belangrijkste ingrediënten in de samenwerking tussen LUMC en King. Een goede basis voor een duurzame toekomst!

Download hier de gehele customer case.