Recycled PET (rPet) disposables

Wat is recycled PET, ook wel RPet genoemd? Waarom zijn deze disposables duurzamer dan normale plastic disposables? Dat heeft te maken met de gebruikte grondstoffen en de  verwerking van het materiaal. Zoals de naam al zegt; rPet disposables zijn recyclebaar!

Believe duurzame disposables

rPet producten zijn natuurlijk niet de enige duurzame disposables. Er is steeds meer mogelijk. Continue worden er nieuwe duurzame oplossingen bedacht en grondig getest voordat ze op de markt worden gebracht. King volgt dit op de voet. Je hebt bijvoorbeeld kartonnen bakken en bekers, bioplastics, en producten gemaakt van palmblad of bamboe. Om te voorkomen dat u door de bomen het verantwoorde bos niet meer ziet, heeft King een kernassortiment met duurzame disposables voor u samengesteld. U vindt deze in onze Believe brochure. 

Wat is rPet?

Gerecycled PET of rPet is in ons Believe assortiment een plastic waar minimaal 51% gerecycled materiaal in zit.

Hoe meer gerecycled materiaal er in RPet zit, hoe meer je een kleur zal zien in het product. Maar nog steeds is het 100% transparant. rPet kan temperaturen aan tot 70 graden Celsius en is een vorm van circulaire economie: een product wordt grondstof voor een nieuw product zonder dat het verbrand wordt.

De voordelen van rPet

Recyclen maar! PET plastic is heel goed te recyclen, vooral wanneer het gaat om mono-PET, zonder laagje erin om te sealen.

In Europa is de retourstroom van PET heel goed geregeld. Daarnaast is rPet multi-inzetbaar, er kunnen veel verschillende producten van worden gemaakt. Bakjes, flessen, glazen, saladebakken, gebaksverpakkingen en zelfs kleding.

PLA-disposbles

Rpet-deksel t.b.v. beker

PLA-disposbles

Inzetbakje met deksel