PLA disposables

Poly Lactic Acid is een bioplastic, dat prachtig kristalhelder is. Dit materiaal is uitermate geschikt voor koude toepassingen zoals saladebakken, koudedranken glazen en rietjes.

Believe duurzame disposables

Bioplastic producten zijn natuurlijk net de enige duurzame disposables. Er is steeds meer mogelijk. Continu worden er nieuwe duurzame oplossingen bedacht en grondig getest voordat ze op de markt worden gebracht. King volgt dit op de voet. Je hebt bijvoorbeeld kartonnen bakken en bekers, houten disposables en producten gemaakt van palmblad en bamboe. Om te voorkomen dat u door de bomen het verantwoord beheerde bos niet meer ziet, heeft King een kernassortiment duurzame disposables voor u samengesteld. U vindt deze in onze Believe brochure. 

Wat is PLA

Poly Lactic Acid (PLA) is een plastic gemaakt uit natuurlijke bronnen en composteerbaar. Het wordt gemaakt uit plantaardige suikers die gewonnen worden uit resten van onder andere mais-teelt

Het materiaal heeft een open structuur, waardoor vocht er makkelijk uit kan en groenten en fruit lang vers blijven. Deze bioplastic is zeer goed in te zetten als venster in zakjes voor dagverse producten.

Het is echter niet geschikt voor warme toepassingen, dan wordt het namelijk CPLA.

PLA-disposbles
PLA-disposbles

PLA versus CPLA

CPLA (Cristalline Poly Lactic Acid) is ook een bioplastic. Echter is CPLA wel geschikt voor warme toepassingen. 

CPLA is Poly Lactic Acid versterkt met talk of kalk. Hierdoor kristalliseert het materiaal en zijn disposables van CPLA hittebestendig tot 100 graden Celcius. Wij gebruiken CPLA met name voor ons bioplastic bestek en To Go deksels.

Ondanks dat (C)PLA een biopastic is mag vanaf juli 2021 geen CPLA bestek meer verkocht worden. Deze producten vallen namelijk onder de SUP wet.

PLA-disposbles

To Go deksel – CPLA

PLA-disposbles

Glas koude dranken – PLA

PLA-disposbles

Saladebowl met deksel – PLA

PLA disposables

Rond sausbakje – Poly Lastic Acid