palmblad-disposables

Palmblad disposables

Disposables van palmblad zijn prachtig én uniek. Producten van palmblad hebben allemaal een unieke structuur met een uniek patroon. Presenteert u uw gerechten op een palmblad bord of schaal, dan oogt dat prachtig!

Believe duurzame disposables

Producten van palmblad zijn natuurlijk niet de enige duurzame disposables. Er is steeds meer mogelijk. Continue worden er nieuwe duurzame oplossingen bedacht en grondig getest voordat ze op de markt worden gebracht. King volgt dit op de voet. Je hebt bijvoorbeeld kartonnen bakken en bekers, bioplastics, en producten gemaakt van bamboe. Om te voorkomen dat u door de bomen het verantwoorde bos niet meer ziet, heeft King een kernassortiment met duurzame disposables voor u samengesteld. Bovendien hanteren wij in ons duurzame assortiment verschillende kenmerken: Compostable, Recycled Resources, Renewable Resources en Believe overig. Zo is het altijd inzichtelijk wat een bepaald product duurzaam maakt. U vindt meer informatie hierover in onze Believe brochure. 

Wat is palmblad?

Palmbladservies wordt gemaakt van het afval dat ontstaat tijdens het groeiproces van Indiase palmen. Namelijk de natuurlijk afgevallen palmbladeren.

De bladeren worden schoongemaakt en op hoge temperatuur gevormd tot borden, schalen en kommen. Palmblad dispsables zijn smaakneutraal en olie-, vocht- en diepvriesbestendig. Palmblad is als één van de weinige duurzame materialen goed bestand tegen hitte. Palmbladservies kan gebruikt worden in de oven en de magnetron tot 200 graden Celsius.

palmblad-disposables
palmblad-disposables

De voordelen van palmblad

Palmblad is snel composteerbaar, zonder dat er schadelijke stoffen vrij komen én kan bij het GFT afval. 

Onze palmblad producten zijn gecertificeerd voor voedselcontact en composteerbaarheid volgens EN13432. Bovendien wordt Co2 uitstoot tijdens het verwerkingsproces zo minimaal mogelijk gehouden. Afhankelijk van de producent wordt het water waarmee de bladeren worden gewassen en opgevangen hergebruikt voor irrigatie van de plantage. Duurzamer kan bijna niet.

palmblad-disposables

Palmblad bak

palmblad-disposables

Palmblad bord vierkant

palmblad-disposables

Palmblad kom

palmblad-disposables

Palmblad bord