Terug naar overzicht

Nieuw product: incisiefolie met antibacteriële werking

Postoperatieve wondinfecties vormen een groot probleem voor de gezondheidszorg vanwege verlengde ziekenhuisopnames en veroorzaken een verhoogde kans op sterfte onder patiënten. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van incisiefolie de kans op wondinfecties reduceert en de wildgroei van bacteriën vermindert. Door SoFilmPlus toe te passen tijdens de operatie wordt de kans op postoperatieve infecties geminimaliseerd.

SoFilmPlus is een polyurethaan folie, enkelzijdig voorzien van een pressure-sensitive kleefstof, individueel verpakt en gesteriliseerd met EtO. De incisiefolie wordt aangebracht op de huid van de patiënt en zorgt tijdens de chirurgische ingreep voor een continue bescherming.  De transparante incisiefolie is voorzien van actieve zilver ionen met een antimicrobiële werking. De folie heeft twee kleefstofvrije randen waardoor het aanbrengen van de folie op het operatieveld eenvoudig en nauwkeurig kan worden uitgevoerd.

De kleefstof op acrylaat basis met anti-allergene en biocompatibele eigenschappen zorgen voor de perfecte hechting aan de huid. SoFilmPlus is eenvoudig aan te brengen, extreem flexibel en past zich goed aan bij complex gevormde delen van het lichaam. De folie is transparant en anti-reflecterend zodat het chirurgisch team gedurende de ingreep een helder en duidelijk zicht behoudt op het operatie veld.

Wilt  u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Nieuws

Nieuwsgierig naar ons assortiment? Bekijk onze webshop.