Duurzame producten

Milieuvriendelijke disposables of schoonmaakartikelen? King heeft het!

Believe

Het milieubewuste assortiment van King Nederland en Bunzl kennen we onder de naam Believe. Dit assortiment geeft u de mogelijkheid om ook verantwoord bezig te zijn met het milieu. Hoe u dat wilt doen, is aan u! Wij kunnen u adviseren in het maken van de juiste keuzes.

Het milieuvriendelijke assortiment omvat onder andere composteerbare tassen van zetmeel of cellulose, maar ook rPET glazen of tassen van jute, biologisch afbreekbaar bestek, composteerbare bekers, milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, disposables van PLA of suikerriet, duurzame dispensers en gerecycled toiletpapier. Het assortiment wordt voortdurend uitgebreid met de meest duurzame alternatieven.

Bewuste producten

Om een indruk te krijgen van de mogelijkheden, kunt u een kijkje nemen in de Bewust Bunzl catalogus (23,3 MB) of kijk voor meer informatie op www.believe.nl.

CupR 

Uw koffiebeker wordt toiletpapier. CupR biedt u een fantastische oplossing om uw koffiebekers te recyclen. Van uw oude koffiebekers wordt uiteindelijk weer toiletpapier gemaakt. Circulaire economie, mooi toch? Vindt uw organisatie het ook belangrijk bewust om te gaan met onze aarde? Om een concrete bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld? En wilt u daarnaast ook nog eens geld besparen?
Dan kiest u voor het unieke CupR concept! Door uw koffiebekers te scheiden van uw restafval bespaart u namelijk behoorlijk op de kosten voor restafval! 

PrimeSource Cleaning

PrimeSource Cleaning bestaat uit een betrouwbaar en overzichtelijk assortiment reinigingsmiddelen voor al uw schoonmaakwerkzaamheden. Met deze brede range aan producten bieden we ook een milieubewuste oplossing. Met navulzakken en hooggeconcentreerde reinigers neemt het aantal transportbewegingen af en is er minder afval.  

Afvalconcept

Eenvoudig afval scheiden en zelf composteren! Dat is waar het afvalconcept om draait. Met de afvalstations wordt het scheiden van afval een stuk eenvoudiger. De composteerbare afvalstromen zoals GFT afval en composteerbare verpakkingen en disposables zijn eenvoudig te composteren in de GreenGoodComposter.

Door het scheiden van afval en composteren van uw eigen afval realiseert u een aanzienlijke kostenbesparing. Niet alleen op volume en gewicht, maar er bestaan dan ook minder logistieke bewegingen. Lees meer over het afvalconcept!

Bekijk ook: Uitzending Doe Maar Duurzaam RTLZ | Zondag 4 juni 2017  of een geweldig voorbeeld van de composteermachine op locatie bij onze klant: Atlant.

 


Enkele duurzame leveranciers

King introduceert het innovatieve, zeer milieubewuste vaatwasmiddel Ecodish. Effectief, innovatief en zeer effectief in de verwijdering van vet, zetmeel en eiwit. Daarbij is het 100% veilig voor mens en dier. Lees meer over Ecodish of bekijk hier de Ecodish bedrijfsfilm eens. 

Ook duurzame producten voor de inrichting van de toiletruimte van bijvoorbeeld Satino Black zijn te vinden in het assortiment van King. Satino Black produceert duurzaam en milieuvriendelijk toilet- en handdoekpaper, zeep en dispensers. Lees meer over Satino Black.