Duurzame initiatieven

King wil graag een sociale bijdrage leveren aan de maatschappij. In praktijk betekent dit dat King op allerlei mogelijke manieren maatschappelijke en duurzame initiatieven ondersteunt.

NLDoet

Zeehondencrèche Pieterburen

Ook sponsort King de Zeehondencrèche Pieterburen door de adoptie van zieke en/of gewonde zeehonden.

Stichting Kika

Daarnaast wordt er jaarlijks een bedrag gedoneerd aan Kika (Kinderen Kankervrij). Door de initiatieven van Stichting Kika te ondersteunen, zijn kinderen met kanker weer een stapje dichter bij een betere behandeling en een snelle genezing.

Voedselbank

Regelmatig doneert King producten aan de Voedselbank. Dit kunnen verpakkingen zijn, maar ook disposables, tissues of schoonmaakproducten. Deze producten worden verdeeld over de voedselpakketten die de voedselbak uitdeelt aan mensen die van een minimum moeten rondkomen.

Medewerkers

Binnen King worden medewerkers gestimuleerd om vrijwilligerswerk te doen. Hiervoor wordt hen een vrije dag ter beschikking gesteld. Daarnaast zijn er verschillende initiatieven gestart om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verlagen en het afval te scheiden.

Klanten

Voor onze klanten maken we de CO2 uitstoot van iedere levering inzichtelijk. Bovendien bieden we onze klanten een uitgebreid assortiment aan milieuvriendelijke disposables, hygiëneproducten en schoonmaakartikelen.

Ook worden onze leveranciers gecontroleerd op ethische normen. Daarnaast heeft King verschillende certificaten en richtlijnen die zij naleeft. Vanzelfsprekend adviseren we onze klanten ook over duurzame producten en distributie.