MVO beleid King

King ziet duurzaamheid als een voorwaarde voor de toekomst. Een MVO beleid gericht op de toekomst vol duurzame opties en minder nieuw plastic. We streven er samen naar om de impact op het milieu te beperken.

Believe met King

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk onderdeel van de internationale bedrijfsfilosofie van Bunzl, het moederbedrijf van King. Het duurzaamheidsbeleid binnen King/Bunzl noemen wij Believe. Met Believe geven wij vorm aan onze ambities voor een eerlijke en duurzame wereld. Want wij geloven in een duurzame toekomst!

Believe bestaat uit verschillende pijlers; BeGreen, BeFair, BeSustainable, BeDifferent en BeHappy. Deze kernwaarden bepalen enerzijds de manier waarop we tegemoet komen aan de behoeften van onze klanten en leveranciers. Anderzijds onze zienswijze ten aanzien van het milieu en onze interne bedrijfsvoering.

Onze missie is:
‘’Zorg dragen voor al uw dagelijkse, essentiële niet-handelsgoederen met duurzaamheid als fundamenteel principe daarin.’’

Duurzaamheid in de praktijk

King gaat partnerships aan met haar klanten en is flexibel als het gaat om het behalen van rendement in duurzaamheidsdoelen.

Duurzaam denken is nog niet in elke organisatie de norm. King ondersteunt haar klanten graag bij de verduurzaming van de organisatie. Daar is maatwerk voor nodig. Het één op één vervangen van producten gemaakt uit fossiele grondstoffen naar producten uit duurzame bronnen is snel gerealiseerd. In de praktijk kan dit echter betekenen dat dit geen werkbare oplossing is. Daarom kijken wij binnen uw bedrijfsprocessen naar werkbare opties.

Meer informatie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Co2 uitstoot en (plastic)afval leiden op korte en lange termijn tot milieuproblemen. In Nederland en Europa zijn doelstellingen gesteld voor de transitie naar een circulaire, biobased economie. Dit om de negatieve effecten op het milieu te verminderen. Het MVO beleid King richt zich in haar beleid onder andere op het verminderen van de impact van logistieke bewegingen. Daarnaast optimaliseren wij continue het duurzame assortiment. King treedt op als adviseur voor haar klanten zodat duurzaamheidsdoelstellingen behaalt worden. Duurzame ontwikkelingen gaan sneller als leveranciers en klanten samenwerken.

  • King stuurt op recycleble, renewable of compostable disposables;
  • Helpt klanten bij het verminderen van gebruik;
  • Minimaliseert logistieke impact;
  • Ontwikkelt nieuwe duurzame concepten;
Contact met King

Nieuwsgierig naar ons assortiment? Bekijk onze webshop.