Terug naar overzicht

Maatregelen coronavirus

Het aantal coronabesmettingen (COVID-19) neemt in Nederland snel toe. Als belangrijke toeleverancier naar onze klanten beseffen we ons dat continuïteit van onze bedrijfsvoering daarin essentieel is. We hebben daarom (aanvullende) maatregelen binnen onze bedrijfsprocessen genomen om besmetting te voorkomen. Daarnaast stellen we alles in het werk om leveringen van persoonlijke beschermingsmiddelen én van andere (medische) producten, om een besmetting te voorkomen, zoveel mogelijk te continueren.

Voorzorgsmaatregelen

  • King/D-Care levert aan de ziekenhuizen waar recentelijk patiënten met het coronavirus geïnfecteerd zijn. Alle betrokken King/D-Care medewerkers, inclusief familieleden, worden nauwlettend op gezondheidsklachten in de gaten gehouden. Op dit moment is er geen sprake van een besmetting. Al onze medewerkers hebben extra hygiëne instructies en persoonlijke beschermingsmiddelen ontvangen. We werken en acteren binnen King/D-Care conform de richtlijnen van het RIVM, waarop we ons beleid waar nodig dagelijks aanpassen.
  • Daarnaast is er een aangescherpt beleid voor medewerkers van King/D-Care die in Noord-Brabant wonen. Medewerkers uit deze provincie werken in ieder geval de komende 7 dagen thuis. Ook klantbezoeken van deze medewerkers zijn geannuleerd om risico’s te beperken.
  • Daarnaast werkt minimaal één (hoofd)verantwoordelijke van elke afdeling van King/D-Care de komende 7 dagen thuis. Zo minimaliseren we het risico op besmetting van een gehele afdeling en kunnen we de continuïteit van King/D-Care waarborgen.

Continuïteit van leveringen

Bij King/D-Care doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat we continuïteit in leveringen voortzetten. Daarbij zijn we afhankelijk van de voorraden en leveringen vanuit onze toeleveranciers. China speelt een grote rol in de internationale productie en bevoorrading van producten, halffabricaten en grondstoffen. Het sluiten van fabrieken als gevolg van de uitbraak van het corona-virus, het verlengde verlof i.v.m. Chinees Nieuwjaar, verstoringen in vraagpatronen en het in quarantaine zetten van producten in havens en op vliegvelden kunnen mogelijk leiden tot leververstoringen.

Indien u verwacht de aankomende weken/maanden als gevolg van het coronavirus extra hoeveelheden van persoonlijke beschermingsmiddelen en/of andere producten te gaan bestellen, dan vragen we u om ons hierover zo snel mogelijk te informeren via uw contactpersoon of sales@king.nl. Op basis van beschikbaarheid zullen we vervolgens de mogelijkheden met u afstemmen.

We kunnen op dit moment niet uitsluiten dat door de verdere ontwikkelingen van het coronavirus, binnen en/of buiten Europa, ook aanvullende facilitaire en/of medische artikelgroepen geraakt zullen worden door mogelijke leververstoringen.

Prioritering en alternatieven

Uiteraard neemt King/D-Care haar verantwoordelijkheid om leververstoringen zoveel mogelijk te voorkomen. Bestaande King/D-Care klanten en contracten hebben prioriteit. Vanuit ons brede netwerk met fabrikanten volgen onze (medische) experts en inkopers de ontwikkelingen op de voet. Ze staan dagelijks in contact met bestaande en nieuwe fabrikanten en leveranciers om direct te anticiperen als er extra voorraad beschikbaar is. Continue wordt er gekeken waar extra kan worden ingekocht of alternatieven voor u kunnen worden ingezet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Dan kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersoon.

Nieuws

  • weer-aan-het-werk-king-corona

Weer naar het werk

Persoonlijke hygiëne op kantoor, bescherming voor u en uw klanten en, een schone omgeving zijn nu nog belangrijker.

  • Hygiëne-op-school-corona-king

Hygiëne op school

Persoonlijke hygiëne op school, bescherming voor kind en docent, een schone omgeving is nu nog belangrijker.

Nieuwsgierig naar ons assortiment? Bekijk ons aanbod op webshop.king.nl