Terug naar overzicht

King tekent Plastic Pact

King zet zich in voor minder en beter gebruik van plastic. Door het Plastic Pact te ondertekenen onderstreept King haar inspanningen om de impact van plastic in het milieu te verminderen.

Het Plastic Pact is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ondertekenaars van het pact spreken af meer plastic opnieuw te gebruiken, al het nieuwe plastic voor 100 procent recyclebaar te laten zijn en alternatieve verpakkingsmaterialen te onderzoeken. Zo gaan we beter met onze grondstoffen om en verminderen we de impact op het milieu.

King is overtuigt van de dringende noodzaak om de invloed van verpakkingen en disposables op het milieu te verminderen. Ondertekening van het Plastic Pact ligt in lijn met de missie van King: ‘’Taking care of your everyday non food essentials using sustainability as a fundamental principe.’’

‘King ziet duurzaamheid niet als een keuze, maar als een voorwaarde voor de toekomst. Een toekomst vol duurzame opties en minder níeuw plastic. Wij sturen op recycleble, renewable of compostable disposables. Inmiddels hebben wij voor verschillende klanten het assortiment omgezet naar een duurzaam assortiment. Samen met onze leveranciers werken we aan maatwerk oplossingen voor onze klanten’’, aldus Rogier Sneep, Commercieel manager van King.

King is geen producent van plastic wegwerpproducten, maar als leverancier en partner op dit gebied, volgen zij de ontwikkelingen op de voet. Met een uitgebreid assortiment gemaakt van bamboe, hout of suikerrietpulp zijn er alternatieven voor plastic disposables.

Nieuws

  • King-tour-de-Bunzl

Opbrengst Tour de Bunzl 2019

Medewerkers van alle Nederlandse Bunzl bedrijven fietsten tijdens de Tour de Bunzl, samen met enkele leveranciers, voor het goede doel.

  • King-wegwerpplastic-in-de-ban

Wegwerpplastic in de ban!

King is geen producent van plastic wegwerpproducten, maar als distributeur volgen wij de ontwikkelingen op de voet.

Nieuwsgierig naar ons assortiment? Bekijk ons assortiment op webshop.king.nl