king-scan

King SCAN

Met de King S.C.A.N nemen we het gehele assortiment en bijbehorende processen onder de loep. Dit resulteert in een op maat gemaakte efficiëntere, duurzamere en slimmere oplossing.

Wat levert het u op?

Met de King SCAN krijgt u inzicht in de inkoop en logistieke processen van úw organisatie. Het resultaat? Een totaaloplossing voor al uw facilitaire en/of medische disposables. Wij zorgen ervoor dat u zich kunt richten op uw core business.

  • Inzicht in inkoop en logistieke processen
  • Op maat advies voor uw organisatie
  • Direct kosten besparen
  • Inzicht in mogelijke kwaliteitsverbeteringen

Wat is de King SCAN?

Met de King S.C.A.N onderzoeken we de belangrijkste onderdelen van het inkoop en logistieke proces van uw organisatie.

Op basis van dit onderzoek geeft King advies over optimalisatie van het assortiment, inkoopprijzen, duurzaamheid, ICT en logistiek.  Samen komen we tot een op maat gemaakte efficiënte oplossing. 

Totaalleverancier-website

Hoe werkt het?

Met de King SCAN worden de huidige inkoop- en logistieke processen in kaart gebracht.

Assortiment

We beginnen met het scannen van het gehele assortiment (range optimalisatie). Daarvoor is het van belang dat er inzicht wordt gegeven in alle relevante en benodigde producten. King verzorgt een uitgebreide analyse van het assortiment. Kan het efficiënter worden ingericht? Zitten de juiste artikelen erin? Zijn alle artikelen nog noodzakelijk? Zijn er alternatieven beschikbaar?

Duurzaamheid

Indien gewenst, wordt er ook gekeken naar duurzaamheid (duurzaamheidsoptimalisatie). Kunnen we u helpen met het MVO-beleid? Kan het proces duurzamer? Kunnen we het assortiment verduurzamen? Kunnen we u ondersteunen bij afvalverwerking?

ICT

Vervolgens kijken we of er specifieke wensen zijn met betrekking tot ICT en Finance (IT & Finance optimalisatie). Hierbij kunt u denken aan betalingscondities, of e-invoicing.

Logistiek

Tijdens de laatste stap analyseren we de logistieke keten (supply chain optimalisatie). Uw wensen staan daarbij centraal. Wilt u Just-in-time leveringen? Leveringen tot in de voorraadkast? Centrale leveringen, of juist op afdelingsniveau? Samen komen we tot de beste oplossing.

In deze stap brengen we het inkoopproces en-prijs (inkoopprijs optimalisatie) in kaart. Hoe werkt dit bij uw organisatie? Kan het efficiënter? Kunnen de producten beter gesourced worden?

Op basis van alle informatie maakt King een analyse. Waar valt winst te behalen? Kan het misschien efficiënter, duurzamer of slimmer?

Alle bevindingen komen samen in een uitgebreid advies met commercieel voorstel. Hier geven we aan op welke vlakken uw organisatie winst kan behalen. Wellicht zijn de logistieke processen al optimaal ingericht, maar vallen kosten nog flink te reduceren. Of misschien heeft uw organisatie er juist behoefte aan om volledig ontzorgt te worden en de coördinatie van logistieke processen uit handen te geven. Dan is C6 een totaaloplossing die bij uw organisatie past.