houten-disposables

Houten disposables

Producten van hout hebben een ambachtelijke uitstraling, zijn stevig en te gebruiken voor vele toepassingen. Wat zijn de voordelen? Lees hier alles over houten disposables van King.

Believe duurzame disposables

Producten van hout zijn natuurlijk niet de enige duurzame disposables. Er is steeds meer mogelijk. Continue worden er nieuwe duurzame oplossingen bedacht en grondig getest voordat ze op de markt worden gebracht. King volgt dit op de voet. Je hebt bijvoorbeeld kartonnen bakken en bekers, bioplastics, en producten gemaakt van bamboe. Om te voorkomen dat u door de bomen het verantwoorde bos niet meer ziet, heeft King een kernassortiment met duurzame disposables voor u samengesteld. U vindt deze in onze Believe brochure. 

De oorsprong van houten disposables

Het hout waar onder andere bestek, roerstaafjes en eetstokjes van worden gemaakt is vaak berkenhout.

Dit is een zachte houtsoort die zich makkelijk laat vormen. Voor het berkenhout waarmee onze Believe disposables zijn gemaakt, geldt hetzelfde als voor karton: er worden alleen bomen gebruikt die speciaal bedoeld zijn voor productie.

houten-disposables-king

Verantwoord bosbeheer

Het hout dat in Believe disposables wordt gebruikt, is gecertificeerd met een verantwoord bosbeheer certificaat.

Afhankelijk van de producent is ons hout gecertificeerd. Natuurlijk is gebruik van houten disposables voedselveilig én 100% biologisch afbreekbaar.