Gemeente Alkmaar

Voor de Gemeente Alkmaar was de CO2-neutrale productie van doorslaggevend belang bij de gunning van de nieuwe toiletinrichting. 

Advies op het juiste moment

"Leverancier King Nederland bood Satino Black aan. Ik kende Satino Black van de Vakbeurs Facilitair in Den Bosch en het was geen verrassing dat het met vlag en wimpel slaagde op duurzaamheid. Het milieuverhaal staat als een huis en de dispensers zijn prachtig. De matzwarte kleur wijkt flink af van de standaard, de meeste dispensers hebben een witte of – zoals onze oude dispensers – een zilveren kleur. De opmerkingen van medewerkers zijn zeer gevarieerd. Sommigen vinden de zwarte lijn prachtig, anderen moeten er eerst wat aan wennen".

Duurzaamheid verweven in inkoopbeleid  

“Duurzaamheid is in onze organisatie een ‘hot topic’, het is verweven in ons inkoopbeleid. In de onderhandse aanbesteding van de toiletinrichting was een CO2-neutrale productie van dispensers en vullingen een absolute ‘must’. Veel gegadigden vielen daardoor al af".

Als gemeente hebben we ook een unit-overstijgende duurzaamheidsgroep opgezet. Collega’s kijken vanuit hun verschillende functies en werkgebieden heel gevarieerd naar wat er mogelijk is op het gebied van mens en milieu. Zo staan er in de binnenstad watertappunten, kun je op steeds meer plekken je fiets of auto elektrisch opladen en geven we subsidie op het isoleren van woningen in Alkmaar. Wij koersen dus volop op duurzaamheid.”

King Nederland, Gemeente Alkmaar en Satino Black