Verduurzaam de zorg

De zorg heeft impact op het milieu en het klimaat. Het is dan ook van groot belang om aan de slag te gaan met duurzame maatregelen. Op naar een gezonde toekomst met duurzame zorg.

Greendeal 2.0

De gevolgen van het veranderende klimaat hebben hun weerslag op de gezondheidszorg. Bovendien beïnvloedt de zorg zelf ook het milieu en het klimaat. Denk hierbij aan verspilling, omgang met medisch afval, energieneutraal bouwen en co2-uitstoot. Voor de zorg is het dan ook van enorm belang om aan de slag te gaan met milieubesparende maatregelen.

 

Met de in oktober 2018 ondertekende Green Deal Duurzame Zorg 2.0 zetten zorgorganisaties, overheden en bedrijven zich samen in voor de verduurzaming in de zorg.

 

De belangrijkste punten in dit verdrag zijn:

  • CO2-uitsoot in de zorgsector verminderen
  • Circulair ondernemen bevorderen
  • Medicijnresten in het water terugdringen
  • Creëren van een gezonde leefomgeving in en buiten zorginstellingen

De Green Deal “Duurzame zorg voor een gezonde toekomst” van 2018 was een vervolg op de eerste Green Deal Duurzame Zorg uit 2015. De overheid, zorgverzekeraars, zorginstellingen, patiënten maar ook leveranciers spelen een belangrijke rol bij het groener maken van de zorg.

Onderneem duurzaam met King

Als partner van duurzame disposables maken we u graag wegwijs in de wereld van duurzaamheid.

Voor King gaat duurzaamheid veel verder dan het verduurzamen van producten. Wij lopen graag met u alle facetten door. Hierbij valt te denken aan onder meer logistieke processen, digitalisering, administratie.

Wilt u ook duurzame stappen maken met uw zorgorganisatie? Wij helpen u graag verder!

duurzame-zorg-King