Terug naar overzicht

Uitbraak coronavirus

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus, ook bekend als nCoV of Wuhanvirus. De ziekte heeft zich in China verspreid, maar is inmiddels ook in 18 andere landen opgedoken.

Kans op nieuw Coronavirus in Nederland

Het is mogelijk dat het virus in Nederland bij een persoon wordt aangetoond. De meeste buiten China gediagnosticeerde patiënten zijn in de regio Wuhan geweest of hadden contact met iemand die besmet was met het nieuwe coronavirus. Mocht er een patiënt in Nederland opduiken met het virus, dan zal nauwkeurig in kaart gebracht worden met wie deze patiënt contact heeft gehad. De GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst zal alle contacten monitoren om zo een verspreiding van de ziekte te voorkomen.

Bron: www.rivm.nl

Persoonlijke beschermingsmiddelen

King en D-Care zijn de afgelopen weken overspoeld met aanvragen voor de levering van verschillende persoonlijke beschermingsmiddelen zoals mondmaskers en hand desinfecterende middelen. Veel van deze producten én de grondstoffen hiervan komen uit China. Op dit moment exporteert China geen van deze producten meer naar het buitenland. Daarom is het voor King/D-Care niet mogelijk om op de soms buitenproportionele aanvragen in te gaan. Uiteraard ziet King/D-Care het als haar plicht om persoonlijke beschermingsmiddelen zoveel mogelijk ter beschikking te stellen aan diegenen die het meeste risico lopen op besmetting; namelijk in de zorg. Samen met onze leveranciers bepalen wij welke (zorg)organisaties wij kunnen voorzien van de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen. Dit alles ligt uiteraard in lijn met de behoefte van (zorg)organisaties en normale afnamepatronen. Bent u klant bij King/D-Care en neemt u standaard persoonlijke beschermingsmiddelen bij ons af, dan zal ons medische team er alles aan doen om u zo goed mogelijk te helpen.

Wij houden u via onze website op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Bij vragen over het coronavirus, hygiëneproducten of persoonlijke beschermingsmiddelen, neem dan contact op met uw contactpersoon.

Meer weten?

Wilt u meer weten of heeft u een specifieke vraag over het coronavirus, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Nieuwsgierig naar ons assortiment? Bekijk ons aanbod op webshop.king.nl