C6

Wat is C6?

C6 is een innovatief en duurzaam samenwerkingsconcept tussen een zorginstelling en King Nederland C6-conceptKing/D-Care. De basis ligt in samenwerking en gezamenlijke regie. De naam C6 is ontstaan door het gebruik van het logistieke 4C-model. Een Cross Chain Control Center (4C’s) is een regiecentrum waar meerdere complexe supply chains gecoördineerd en geregisseerd worden. Het gaat om bundeling en aansturing van fysieke goederenstromen, informatiestromen, financiële stromen en datamanagement en aangezien wij dit doen voor de Care en Cure kom je al snel op 6 C’s. Het doel van het C6-concept is om de inkoop-, logistieke en administratieve stromen doelmatiger en duurzamer in te richten. Hierdoor kan de zorginstelling zich primair richten op het verlenen van zorg!

Waarom kiezen voor C6?

Door het C6-concept toe te passen is een zorginstelling in staat om in te spelen op de toekomstige ontwikkelingen in de zorg. Daarnaast geeft het C6-concept de flexibiliteit om als zorginstelling snel te kunnen aanpassen aan zorgvormen die veranderen. Het samenwerkingsconcept is gebaseerd op de visie waarbij de cliënt centraal staat, het C6-concept geeft ondersteuning voor de operationele processen van inkoop, logistiek, ICT en administratie. De ondersteunende processen worden in het C6-concept zoveel mogelijk uitbesteed en vereenvoudigd. Hierdoor ontstaat er een efficiënter logistiek- en inkoopsysteem met een direct kostenvoordeel, wat tevens voor minder CO2-uitstoot zorgt.

Maatwerk

Iedere zorginstelling is uniek daarom wordt het C6-concept ook volledig afgestemd op de eisen en wensen van de zorgorganisatie en zelfs afgestemd op de diverse bedrijfsonderdelen of locaties van een zorginstelling. Hiervoor is de King S.C.A.N. opgezet. Deze scan zorgt ervoor dat er voor u een uniek C6 concept ontstaat. Alle facetten met betrekking tot inkoop, logistiek, supply chain, admistratieve- en ICT-processen en duurzaamheid van uw zorginstelling worden onderzocht. Naar aanleiding van de uitkomsten van de King S.C.A.N., kan er een ideaal op maat gemaakt C6 concept worden ontworpen.

Rendement

Door het herinrichten van de inkoop en logistiek en het goed afstemmen van de mogelijkheden binnen de ICT ontstaat er rendement voor de zorgorganisatie. Enkele mogelijkheden van rendement zijn:                   

  • Duidelijke vermindering operationele werkzaamheden voor inkoop en logistiek.
  • Bestellen en aanleveren op kostenplaatsniveau.
  • Digitale order, pakbon en factuur.
  • Dynamische afspraken in een overeenkomst met een Dynamisch Dossier Afspraken en Processen. Meebewegen met uw organisatie en de veranderende zorg in Nederland.
  • Besparen op kosten (orderkosten, koerierskosten, verspilling, opslag etc.)
  • MVO beleid voor de logistiek (CO2-reductie) maar ook voor uw verbruiksproducten.

C6 in het kort:

 

 

 

Lees de case over het C6-concept bij Rivas en bekijk de film.

 

 

Voor meer informatie en/of vragen kunt u contact op nemen met:

Michaël Amlacher, Sales manager C6

Michael.Amlacher@king.nl
Tel: 06-1130 6136


of


Christa Baas, Business Consultant C6

Christa.Baas@king.nl
Tel:      06-1130 6133

 

Download de brochure C6: Hier