Believe Assortimentsscan

De Single Use Plastics wetgeving (SUP) is een wet die uit diverse fases bestaat. De wet ging in op 3 juli 2021. Met de Believe assortimentsscan kijkt King naar jouw assortiment en de regelgeving rondom kunststofhoudende wegwerpbekers en voedselverpakkingen.

Duurzaamheidsscan

De Single Use Plastics wetgeving (SUP) is een wet die uit diverse fases bestaat. De wet ging in op 3 juli 2021. Per 29 maart 2022 is de Ministeriële Regeling (MR) gepubliceerd en zijn de uitgangspunten voor de jaren ‘23 – ’24 bekend gemaakt. De uitvoering van de Ministeriële Regeling is een voortdurend proces. Gedurende het jaar 2023 zullen er verdere aanpassingen worden gedaan, waarvan wij jou middels deze flyer verder over zullen informeren. De eerstkomende vervolgstappen in deze wetgeving voor  kunststofhoudende wegwerpbekers en voedselverpakkingen bestaat uit twee delen: 

  • Uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV) met ingang van 1 januari 2023 
  • Reductiemaatregelen met ingang van 1 juli 2023. 

 In de flyer gaan we enkel in op de reductiemaatregelen, omdat deze maatregelen direct impact hebben op jouw organisatie

Believe Roadmap

Na het maken van de Believe Assortimentsscan kan King u helpen bij het maken van milieubewuste keuzes voor verpakkingen en disposables door de Believe Roadmap.

De Believe Roadmap is bestemd als informatiebron ten behoeve van de wet- en regelgeving (integratie SUP-wet). Het helpt u het eenmalig gebruik van disposables te stoppen, verbruik te verminderen en recycling te stimuleren. Bovendien dient de Roadmap als leidraad voor het samenstellen van een optimaal assortiment wat past bij uw duurzame identiteit. Onze accountmanager helpt je hier graag bij.

Nieuws